Közélet

2014.09.13. 18:40

Egész nap programok várták a pétervásárai lakosokat

Volt mit ünnepelni szombaton Pétervásárán, ahol első alkalommal rendeztek Városnapot az elmúlt hónapokban megújult Főtéren.

B. K.

A programok kora délelőtt kezdődtek a tarnaleleszi ifjúsági fúvószenekar fellépésével, a helyi óvodások műsorával, s egyéb zenés-táncos bemutatókkal. Délben Oszvald Marika és barátai népszerű operettslágerekkel szórakoztatták a közönséget.
Délután egy órakor került sor az felújított Főtér s a közelében található Egészségügyi Központ ünnepélyes átadására. Az előbbire 76 millió, míg az utóbbira 60 millió forint pályázati pénzt fordítottak.


Az ünnepélyes avatón Horváth László országgyűlési képviselő, s Eged István, a város polgármestere köszöntötte az ünneplő lakosságot. A honatya azt hangsúlyozta, hogy az elkövetkező években is biztosított a települések további dinamikus fejlődése, hiszen a napokban megállapodás született Európai Bizottság és Magyarország közötti, 2020-ig tartó partnerségről. Eged István a kormányzati támogatásért és a lakosság együttműködésért mondott köszönetet.
Délután további bemutatók, színes produkciók követték egymást, este pedig Edda koncerttel zárult a nap.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A megújult Főtéren – amelyet Horváth László és Eged István adtak át – mostantól számos szabadtéri programot szervezhetnek. FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!