Közélet

2012.07.20. 17:50

Ez aztán a fogás: 89 kilós harcsa akadt horogra - fotó

Salamon Gábor átélte, milyen az, amikor egy kapitális harcsa akad horogra. Két méteres, 89 kilós jószágot vihetett haza.

P. A.

Izgalmas, érdekes éjszaka volt - idézi a keddi naplemente utáni időszakot Salamon Gábor, aki aznap 22:45-kor kapitális harcsát fogott ki az egerszalóki tározóból. - Hatalmas volt a harcsaaktivitás, rengeteg rablással és kapással. Ilyet még nem láttam, pedig nem két éve kezdtem - meséli.

A fiatalember elmondta: saját készítésű felszíni harcsázó szerelékkel, s élőhalas csalival, egy fátyolfarkú kárásszal horgászott, amikor hatalmasat "buffantott" azaz rabolt a későbbi zsákmánya.

- Mintha egy hűtőszekrényt dobtak volna a vízbe. Fél percig csend volt, aztán beindult, s nem is akárhogy. A bevágás után majd'' 30 méternyi damilt tekertem az orsón, s szerencsére épp ott volt egy barátom, akivel csónakba szálltunk. A partról ugyanis biztosan nem tudtam volna kihúzni a jószágot.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A 2 méteres zsákmány 89 kilót nyom. Beküldött fotó
[/caption]

Jó húsz percig keményen kellett fárasztani a harcsát, amelyet csak negyedjére sikerül beemelni a csónakba. Amikor aztán kint voltak a parton a mérés is nehéznek bizonyult, hiszen az 50 kilós mérleg kiakadt a hal alatt.

Szuromi Csaba halászati őrrel végül mázsán mérték meg, s kiderült: a nem mindennapi, 2 méteres zsákmány 89 kilót nyom.
- Soha nem fogtam még ekkora halat, s valószínűleg nem is fogok, de sok horgásznak kívánom, hogy átélhesse, milyen élmény is ez.

A jószág azóta már feldarabolva a hűtőben pihen, szétosztják majd a családban. A fejet természetesen preparálják, s Gábor egri horgászboltjában ki is állítják majd.

Májusban szintén Egerszalókon fogtak ki egy óriásharcsát. Az egri horgászhölgy horgára is olyan hatalmas állat akadt, hogy a partra kihúzni már nem is tudta egyedül, a szomszédok siettek a segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!