Kultúra

2015.03.16. 11:13

Ízek, hangulatok estje az Egri Csillag Szalonban

A múlt szombaton ismét az Eszterházy Károly Főiskola Dísztermében mutatkoztak be az Egri borvidék legkiválóbb Egri Csillagai.

Barta Katalin

Az Egri Csillag Szalon a térségbeli borászoki összefogását is mutatja, hiszen minden tavasszal itt mutatják be először a legújabb és a korábbi évjárat legjobb „Csillagait”. Az idei szalonból sem hiányoztak a remek fehérborok, az ízletes sajtok, a hangulatos zene, így  az egri borkedvelők ismét közelebb kerülhettek a borászokhoz és az Egri borvidék egyik új zászlóshajójához, az Egri Csillaghoz.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Tarsoly József (balról, Liptai Kálmán és Habis László a megnyitón. FOTÓ: KORSÓS VIKTOR
[/caption]

A vendégeket Habis László, Eger polgármestere, majd dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora köszöntötték. Tarsoly József főszervező szerint az Egri Csillag Szalon célja a borvidék legjobb 2014. évi Egri Csillag borainak bemutatása mellett az, hogy az Egri Csillag ne „csak" szezonális borként jelenjen meg a piacon, hanem a korábbi évjáratok is a figyelem központjában maradjanak. A hegybíró úgy véli, a borversenyeken mutatott egyre jobb eredmények is azt bizonyítják, hogy a 2010-ben elindított, immáron öt sikeres évjárattal bemutatkozott Egri Csillag is egyre nagyobb figyelmet érdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!