Közélet

2014.05.23. 18:41

Közel hatszáz zsáknyi szemetet tüntettek el

Az észak-hevesi térségben is számos településen csatlakoztak a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért rendezvényhez.

HEOL

Pétervására önkormányzata  is részt vett az országos programban, melyet május 9-11. között rendeztek meg. A nagytakarítási akcióra előzetesen 300 helyi iskolás jelentkezett, de sok önkéntes felnőtt is bekapcsolódott.

Május 10-én a reggeli órákban a városközpontban gyülekezett az a 14 osztályból és 80 felnőttből álló csoport, akik arra szánták délelőttjüket, hogy Pétervására város utcáit, főútvonalait megtisztítsák a szeméttől. Összesen 11 útvonalon 580 zsáknyi szemét gyűlt össze, melyben a cigicsikktől kezdve, PET-palackokon át a gumiabroncsig minden megtalálható volt.

Eged István polgármester az akció céljaként nemcsak a város megtisztítását, hanem a gyermekek tudatosságra nevelését is kiemelte, amit a szemétszedési programmal a felnőttek még inkább elmélyíthettek a gyermekekben. Az akció sikerét a résztvevők száma, az összegyűlt szemét mennyisége is igazolta. A kezdeményezés sikerét látva a város a jövőben is aktív résztvevője kíván lenni ennek és hasonló programoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!