Sport

2014.03.08. 06:35

Ne legyen Szecska-fricska!

Két mérkőzés is szerepel a mai vízilabdás programban, ráadásul érdekes párharcok elé néznek az Egri Vízilabda Klub első osztályú felnőtt csapatai.

Fenyves Balázs


A női OB I 13. fordulójának mérkőzése:
ÚVSE (4.)–ZF-Eger (1.)
Budapest, Hajós-uszoda, szombat, 11.00. V.: Vogel G., Bors L.
A programban elsőként a Kelemen Attila és Rüll Csaba edzette ZF-Eger női csapata ugrik vízbe. Az ellenfél az ÚVSE gárdája lesz, a találkozó pedig az alapszakasz utolsó előtti kemény összecsapásának minősül. Amennyiben legalábbis a tabellára, illetve a két együttes őszi mérkőzésére tekintünk, azonnal eszünkbe juthat, hogy kemény párharc elé néz a címvédő. Győzelem esetén ugyanakkor szinte borítékolható lenne az alapszakasz első helye, mivel a hátralévő két fordulóból mindössze egyetlen pontocskát kellene összegyűjteni a legkedvezőbb play-off pozíció eléréséhez.

 A férfi OB I 21. fordulójának mérkőzése:
ZF-Eger (2.)–Kaposvári VK (8.)
Eger, Bitskey-uszoda, szombat, 18.00. V.: Marjay Zs., Fodor R.
A ZF férfi alakulatánál más a helyzet, mint a hölgyeknél. A januári, szolnoki vereség miatt jelenleg a második helyről várhatják a folytatást a sárga-kékek. Az egrieknek az elkövetkezendő időszakban nem egy nehéz találkozót játszanak majd, ezért fontos a megfelelő hangolás. Elsőként a ma esti Kaposvár elleni bajnokit harangozhatjuk be, majd a jövő keddi, idegenbeli fellépést a Honvéd otthonában, ami után szombaton már az athéni BL-ütközet vár a mieinkre, ott pedig az Olympiakosz Pireusz lesz a házigazda. No, de most inkább beszéljünk a mai terítékről, elvégre is nem akármilyen pikantéria ad témát a meccsnek. Az bizonyos, hogy hat óra előtt pár perccel akkora taps fog szólni az ellenfél kapusának, mint amekkorát a Bitskey-uszoda nem túl régi fennállása során egyszer sem tapasztalhattunk. A kaposvári egyes sapkát ugyanis nyár óta nem más, mint a háromszoros olimpiai bajnok, a korábbi egri sikerkapus, Szécsi Zoltán viseli.

– Hiba lenne abba az irányba elmenni, hogy ebből a meccsből presztízst kellene csinálnom, mert ha szigorúan vesszük a helyzetet, ez is csak egy lesz a sok közül – fogalmazott a heol.hu-nak a népszerű „Szecska”. – Persze, azért más lesz ez valahol, ugyanis már a mérkőzés előtti napon elutaztunk Egerbe a párommal, Vandával, hogy találkozzunk a családdal és hétvégén is itt maradjunk. De, hogy egy kicsit a bajnokiról is beszéljek, nyilván nem tartunk még ott, hogy egy ilyen ellenfelet meg tudjunk verni, mi elsősorban a Péccsel szembeni rangadóra készülünk. Ősszel Kaposváron nagyon jó kis párbaj jött össze. Jól éreztem magam, ám úgy vettem észre, az egriek is élvezték a játékot ellenem. Azt szeretném, ha most is hasonlóan alakulna a forgatókönyv, hogy a végén mindenki örüljön majd valaminek.

 Mi pedig záró gondolatként mi mással fejezhetnénk be, mint a pólós, egykori „újságíró kolléga”, Szécsi Zoltán rovatának felidézésével, vagyis, hogy ezúttal kerüljön el minket a Szecska-fricska…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!