Sport

2015.10.03. 06:52

Szécsiéknél Birosék

A ZF-Eger férficsapata Kaposváron vendégeskedik, míg a ZF-Eger-EKF női gárdája a fővárosban tehet kísérletet első pontjai megszerzésére a 2015/16-os OB I-ben.

Fenyves Balázs

A férfi vízilabda OB I A-csoportja 4. fordulójából előrehozott mérkőzése:

Kaposvári VK (6.)–ZF-Eger (1.)

Kaposvár, szombat, 15.00. V.: Dodog, Kun.

A két újonc elleni sikeres csatákat követően ma az alapszakasz leghosszabb túrája vár Milos Csukékra, a somogyiak elleni találkozó azonban ezzel együtt sem okozhat gondot a látogatóknak. A hazaiaknál két exegri játékos is sapkát húzhat: Sántavy Máté, valamint Szécsi Zoltán. Utóbbi nem csak a védésekkel lesz elfoglalva, hiszen „Szecska” immár a somogyiak játékos-edzőjeként is tevékenykedik.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fókuszba kerül a labda Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Egri részről szintén két pólós kerülhet fókuszba, ám teljesen más szempontból. Az autóbalesete után lábadozó, de már edző Hosnyánszky Norbert játéka ugyanúgy kérdéses, mint a kisebb vállsérülést szenvedett Angyal Dánielé. Amennyiben egyik játékos sem vállalhatja a meccset, ismét Biros Barnabás lesz tagja a keretnek, továbbá vagy Szalay Gábor, vagy a szintén ifjúsági korú Mata Levente.

A főiskolások is Kaposváron

A másodosztályú férfi bajnokság B-csoportja 3. fordulójában ma a Kaposvári VK II (10.) vendége lesz az EKFSC (3.). Az egriek egy győzelemmel és egy vereséggel kezdték a pontvadászatot, a folytatásban pedig a még nyeretlen somogyiakkal nézhet farkasszemet Tóth Péter edző együttese. A találkozó 17 órakor kezdődik.

A női OB I A-csoportja 1. fordulójának mérkőzése:

BVSC-Zugló–ZF-Eger-EKF

Budapest, Szőnyi út, 17.00. V.: Csanádi, Veilandics.

Új lebonyolítású bajnokság veszi kezdetét a 2015/16-os idénnyel. A felsőházat jelentő hatcsapatos A-csoportot a BVSC-Zugló otthonában kezdik Czigány Dóráék, akik a fővárosiak ellen egy hete még 20–10-es vereséget szenvedtek egy felkészülési tornán. A találkozó esélyese ezúttal sem ZF, de a nyári igazolások és alapozás tükrében azért bizakodhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!