Közélet

2014.02.08. 13:19

Vállukra vették negyedük gondját is

Esküt tettek Eger idei esztendőre elválasztott fertálymesterei.

P. A.

Fotó: Nemes Robert

Felavatták Eger új fertálymestereit az elmúlt hét végén. A Bazilikában tartott istentisztelet után az ünneplők az elhunyt negyedmesterek kopjafájánál tisztelegtek, majd a Líceumban Habis László polgármester vette ki a tizenhat negyed leendő elöljárójától az esküt.

 A hagyományokhoz híven a testület főkapitánya, Várkonyi György a szalagos bottal egyenként megérintve a 2014-re elválasztottak vállát, avatta föl őket a szolgálatra, akik ezzel egy időben vették át elődjüktől hivataluk jelképeit, a szalagos botot és a százráncú köpenyt, melyet egy esztendőn át viselhetnek.

A 2014. év fertálymestere lett Cséfalvay Gyula (Város I. negyed), Lengyel József (Város II.), Majoros Gábor (Város III.), Herczeg Béla (Város IV.), Kovács András (Szent János város-Hatvan I.), Petrovics Bálint (Szent János város-Hatvan II.), Csapó Norbert (Alsó-Károlyváros-Hatvan III.), Veréb István (Felső-Károlyváros-Hatvan IV.), Cziglédi László (Rác hóstya), Haraszti György (Cifra-Sánc), Lutter László (Maklár I.), Zay Ferenc (Maklár II.), Soós Imre (Szent István város), Köves Gyula (Szent Lajos város), Tarsoly József (Felsőváros) és Vallus István (Felnémet).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!