eger

2017.08.23. 18:23

Újabb túrára indul Zelei József

Mostani útján a Szardínia melletti Szamár-szigetre szeretne eljutni, hogy ezzel állítson emléket az ott hadifogságban hősi halált halt magyar katonáknak.

Süli K.

Újabb túrára indul az egri származású Zelei József, hazánk egyetlen hivatalos Kerékpáros Békenagykövete – jelentette be a kerékpáros szerdán, sajtótájékoztató keretében a megyeszékhelyen.

Zelei József elmondta, három évvel ezelőtt azért indult a túrára, hogy a 2014-től 2018-ig tartó centenáriumi évek alatt emléket állítson az első világháború hősi halottjainak. Ez idő alatt kerékpárral bejárja Európa harctereit, valamint ellátogat számos emlékhelyre is, ahol magyar katonák nyugszanak. Az elmúlt években megfordult már a nagy háború nyugati frontvonalain, mostani útján a Szamár-szigetekre szeretne eljutni, hogy ezzel állítson emléket az ott hadifogságban hősi halált halt magyar katonáknak.

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Holló József Ferenc, a Honvédelmi Minisztérium kegyeleti diplomáciáért felelős miniszteri biztosa is, aki kiemelte, Zelei József béketúrája világszinten egyedülálló módon állít emléket hősi halottainknak, valamint hívja fel a figyelmet a béke jelentőségére, ezért állt a kezdeményezés mellé a Honvédelmi Minisztérium, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a békenagykövet útja sikeres legyen, és üzenete minél több emberhez eljusson.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában