Hírek

2004.11.11. 01:37

Elkeseredett városi harcok

Folytatódik az iraki ellenállás központjának ostroma. A lázadók harcát állítólag egy szomszéd országból szervezik.

Cs. E.

Az amerikai vezetésű haderő az ostrom harmadik napján még mindig csak a település felét uralta. Elfoglaltak ugyanakkor több kulcsfontosságú közigazgatási épületet, köztük a fallúdzsai városházát. Hivatalos közlés szerint a harcok kezdete óta 11 amerikai és két iraki katona esett el.
A várttal ellentétes hatást fog kiváltani az iraki ellenállás fellegvárának számító Fallúdzsa elfoglalása a volt brit külügyminiszter véleménye szerint. „Az amerikai erők ahhoz szoktak, hogy hagyományos háborút vívnak az ellenséggel. Azt hiszik, az a cél, hogy elfoglaljanak egy fontos támaszpontot. Nem fogják fel, hogy gerillaháborút folytatnak egy olyan ellenséggel szemben, amely a szemük előtt oszlik szét, hogy azután újra csoportokba verődjön körülöttük” – fejtette ki  Robin Cook.
 Egy Irakkal szomszédos államból szervezi az ellenállást a Szaddám Huszein-rezsim négy tagja – közölte a bagdadi kormány igazságügy-minisztere.

Elrabolták Allávi három közeli rokonát

Egy szélsőséges iszlám csoport jelentkezett, hogy ők rabolták el Ijád Allávi iraki miniszterelnök három rokonát. A terroristák azzal fenyegetőznek, hogy kivégzik túszaikat, ha 48 órán belül nem állítják le Fallúdzsa ostromát és nem engedik szabadon a bebörtönzötteket Irakban.

állítólag egy szomszéd országból szervezik. Cs. E. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!