Hírek

2004.11.03. 06:42

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Veszélyes hulladék
Az évi rendszerességgel megtartott veszélyeshulladék-gyűjtési akciót szombaton 9–13 óra között tartják a kerületben. A Lánchíd utcában,
a Lánchíd budai hídfője melletti parkolóban és a Dózsa György téren, a szobor mögötti parkolóban adhatók le az ebbe a körbe tartozó tárgyak és anyagok. (vs)

II. kerület Közgyűlés
November 4-én, csütörtökön tartja rendes ülését a kerületi közgyűlés.
A testület tagjai többek között döntenek a 2004-ben szociális alapon bérbe adható lakások listájának kiegészítéséről. (sk)

III. kerület Új rendőrőrs
Ma adja át Békásmegyer új rendőrőrsét Tarlós István polgármester az önkormányzat nevében Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánynak. A létesítményt közel 30 millió forintból alakította ki az önkormányzat az új okmányiroda épületében, a Medgyessy Fe-renc utca 4. szám alatt. (ia)

IV. kerület Kétmillió mínusz
Az újpesti képviselők a nyár végén még örvendezhettek annak a hírnek, hogy normatív támogatás címén a költségvetésből 146 millió forintot kap a kerület. Az öröm nem lehetett hosszú életű, mert a főváros ősszel 148 milliót vont el a városrésztől. (vs)

VI. kerület  Teadélután időseknek
A Napfény Nyugdíjasklub november 5-én délután két órakor minden hatvan éven felüli terézvárosi polgárt szeretettel vár a polgármesteri hivatal földszinti helyiségébe. A program: beszélgetés, társasjáték egy csésze tea és aprósütemény mellett. (rv)

VII. kerület Beszélgetés a jövőről
A kerület ügyeivel foglalkozó újságírókat Hunvald György polgármester november 4-én reggelire hívta vendégül. Ebből
az alkalomból ismerteti a kerület jövőbeni terveit, elképzeléseit. A beszélgetésre a polgármesteri hivatal dísztermében kerül sor. (kg)

VIII. kerület Testületi ülés
A józsefvárosi önkormányzat képviselő-testületének soron következő ülése november 4-én, csütörtökön, 13 órakor kezdődik. (ia)

IX. kerület Kút a Tompa utcában
Meghívásos pályázatot írt ki az önkormányzat a Tompa utca 14. elé tervezett ivókút elkészítésére. A bírálóbizottság a beérkezett öt alkotás közül az utcaképbe leginkább illeszkedő tervet, Paulikovics Iván két és fél méter magas alkotását ajánlja megvalósítani azzal a megkötéssel, hogy kisebb módosítást végezzen rajta a művész. (vs)

X. kerület Deák Bill Gyula
Az idén tízéves Josefina Blues Bellben november 5-én a Deák Bill Blues Rock Band zenél, egy héttel később pedig Nagy Feró és a Beatrice zenekar lép fel. (ia)

XI. kerület  Elköltözött a logopédia
A Bocskai úti általános iskolából a Kanizsai utcába költözött az újbudai intézmény. Az új épület szebb, nagyobb, világosabb, és az ott dolgozó szakemberek igényei szerint alakították ki. A modern tornaszobában megtalálható a mozgásfejlesztéshez szükséges valamennyi eszköz. A tanároknak és a diákoknak is európai színvonalat teremt mostantól az önkormányzat. (tt)

XIII. kerület Befejezés 2005-ben
A helyi védettséget élvező Németh László gimnázium épületét négy ütemben újítják fel. 2002-ben 100, 2003-ban 156, ebben az évben 252 millió forintot fordítottak a munkálatokra. A teljes felújítás 2005-ben fejeződik be. (vs)

XIV. kerület Jutalom
Húsz középiskolás diák kapta meg a zuglói diákösztöndíjat. Az első részletet Rátonyi Gábor polgármester adta át az éltanulóknak. (nvzs)

XV. kerület Internetes fogadóóra
A kerület polgármestere, Hajdu László november 4-én délután fél kettő és fél három óra között internetes fogadóórát tart. A fogadóóra a kerületi honlap fórumán kerül lebonyolításra. (vs)

XVI. kerület Elismerések a rendőröknek
Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Oláh Tamás rendőr alezredest, a kerület rendőrkapitányát. Ezzel egy időben osztották szét a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök között az önkormányzat által felajánlott kétmilliós jutalomkeretet is. (lma)

XVII. kerület Az egy százalék sorsa
A Rákoscsaba-Újtelepért Egyesület az adózók által felajánlott több mint négyszázezer forintból a legtöbbet a Krónika című kiadvány előállítására költötte (csaknem 250 ezer forintot). A Föld napja és a Vígságok rendezvényt is ebből bonyolították le. Játszótérfenntartásra 37 ezer forintot, fa- és növényültetésre 7 ezer forintot használtak fel. (tt)

XVIII. kerület Műalkotások
Táj gyerekszemmel című kiállítás nyílt meg a Városház Galériában. A festményeket az Ady Endre utcai általános iskola tanulói az elmúlt két év során készítették. (nvzs)

XIX. kerület Lombhullás
Avargyűjtési akciót szervez a kispesti önkormányzat. A rendezett, tiszta lakókörnyezet kialakításához a hivatal gyűjtőzsákok biztosításával járul hozzá, november 8. és 12. között. (sk)

XX. kerület Betonozzák a Bányászt
A kerületi útfelújítások során megújul a Bányász utca. A ma még földes utcát a tervek szerint teljes hosszában aszfaltozzák le. (lma)

XXI. kerület Zajcsökkentés
A panaszok alapján az önkormányzat vizsgálatokat végeztetett a Plútó utca és a Rakéta utca torkolata környékén. Az eredmény: a Plútó utca nyugati oldalán a lakóházak előtt, a Krizantém utcától a Szabadság utca felé haladva 285 méter hosszúságban zajárnyékoló fal fog épülni. (vs)

XXII. kerület Drogstop
Ma látogatható utóljára az önkormányzat drogprevenciós kiállítása a Campona üzletházban. A kiállítás 11 órától 19 óráig tart nyitva. (kg)

XXIII. kerület Horgásztanya
A Dunaharasztival határos külterület mezőgazdasági besorolása nem változott. Ipari létesítmények nem építhetők. Létesíthetők viszont horgászstéggel egybeépített, fából készült horgásztanyák, amelyek legfeljebb egy-két napos tartózkodásra adnak lehetőséget, s részlegesen közművesítettek. (vs) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!