Hírek

2004.11.17. 06:39

Keresztül Budapesten

BAMA

A FŐVÁROS NAPJA Budapest egyesítésének 131. évfordulóján Demszky Gábor főpolgármester ma megnyitja az „Újjászületés 2004” című
kiállítást, amely azokat az épületeket mutatja be, amelyek idén megújultak. Ezt követően pedig ünnepi beszédet mond a Közgyűlés ülésén. (vs)

I. kerület Terjeszkedik a teniszpálya A Tabáni Tenisz Center a fővárosi tulajdonú közterületből elkerített egy részt. A Budavári Önkormányzat testületi ülésén
az egyik képviselő azt kérte a polgármestertől, mint a kerület országgyűlési képviselője a parlamentben nyújtson be interpellációt az ügyben. (vs)

II. kerület Szépül a gimnázium Befejezték a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium részleges bontását. A Keleti Károly utcára néző szárny kivételével három épületrészt bontottak le a kivitelezők. A megmaradt építőanyagból a tetőcserepeket és a megtisztított téglákat újrahasznosítják. (sk)

III. kerület EMLÉKKONCERT Hetvenhat éve született Pernye András zenetörténész. Emlékére az Óbudai Társaskör péntek délután hangversenyt szervez. (nvzs)

IV. kerület Nyertes civilek Az újpesti önkormányzat kihirdette a civil alpra benyújtott pályázatok nyerteseit. A Mesterségek Iskolája Alapítvány és a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Újpesti Szervezete egyaránt háromszázezer forintot kapott. (fm)

V. kerület Hidak Új kezdeményezések az önkormányzatok és a civil szervezetek együttműködésében címmel tartanak konferenciát ma délután a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány Hidak elnevezésű párbeszédfórumán. Az eseményre Majd Leonárd kávéházában kerül sor. (ka)

VI. kerület PEDAGÓGIAI NAPOK Holnap zárul a Terézvárosi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata. A tegnapi tanácskozáson a hátrányos helyzetű fiatalok, kiemelten
a romák beilleszkedésével foglalkoztak. (rv)

VII. kerület Új vezető Tisztújító értekezletén a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete elnöknek Sztipich Istvánt, a Kamilla Kht. ügyvezető igazgatóját választotta. A szervezet tavaly 3475 főt részesített segélyezésben. (kg)

VIII. kerület Takarékon Az év hátralevő időszakában a polgármesteri hivatalnak és az intézményeknek ki kell gazdálkodniuk a közüzemi díjemelés költségét. Vissza kell szorítani a részletfizetési engedményeket, be kell hajtani a kintlévőségeket. (fm)

IX. kerület Városfejlesztés A fenntartható városfejlődés környezetvédelmi szempontjai a speciális szabályozású fővárosi területeken címmel tartanak előadást a Magyar Urbanisztikai Társaság rendezésében. (ka)

X. kerület NYILVÁNOS November 18-án, reggel 9 órától tartja testületi ülését a kőbányai önkormányzat. Mintegy ötven napirendi pontról tárgyalnak a patinás díszteremben, ahová a hallgatóság alig fér be. (ia)

XI. kerület Fesztivál Első lett az e-fesztiválon a BMK honlapja. Az oldal a főváros és tizenhat környező település összesen hetven zöldterületére invitálja a netezőket. A látássérültek számára vakbarát verziót is készítettek. (tt)

XII. kerület Szelektív hulladék A mai oktatási napon az iskolák, óvodák képviselői a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, a gyűjtési szempontokról és a gyűjthető anyagok köréről hallgatnak előadásokat. (ka)

XIII. kerület Új pálya Felújítják az Újpalotai úton levő sporttelepet. Az aszfaltos küzdőterek műfű borítást kapnak. A munkálatok november 25-ig tartanak. (fm)

XIV. kerület FELLÉPÉS Jubileumi hangversenyt ad a harmincéves Magyar Honvédség Zenekara csütörtök délután a Honvédelmi Minisztérium Kulturális és Szabadidő Központjában. (nvzs)

XV. kerület Ingatlaneladás Egyfordulós pályázaton értékesíti három városközponti ingatlanát az önkormányzat. A pályázati felhíváshoz november 19-ig a polgármesteri hivatalban lehet hozzájutni. (zsp)

XVI. kerület Hűséges párok Az Erzsébetligeti Színházba november 28-án várnak olyan házaspárokat, akik együtt ünnepelték már a 45. házassági évfordulójukat. (vs)
 
XVII. kerület Szoboravatás Felállították Ács József szobrászművész Anyaság című alkotását a Pesti út 170. szám előtt. A szobor eddig méltatlanul elfeledve az önkormányzat belső parkolójában állt. (sk)

XVIII. kerület ELISMERÉS Hat dolgozónak adott át kitüntetést dr. Mester László polgármester a szociális munka napja alkalmából tegnap. A kitüntetettek pénzjutalmat kaptak. (nvzs)

XIX. kerület Lengyel est A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kispesti könyvtára és a lengyel kisebbségi önkormányzat klasszikus zene, néptánc-, irodalombemutatóval és vetélkedővel gondoskodott a lengyel kultúra népszerűsítéséről. (sk)

XX. kerület Vetélkedő Helytörténeti vetélkedőt tartanak ma a Lázár Vilmos Általános Iskolában, a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet szervezésében. (ka)

XXII. kerület BÁL Bő választék várja az Erzsébet- és Katalin-nap iránt érdeklődőket szombaton. A kerületben ugyanis egyszerre három helyszínen is lesznek rendezvények. (nvzs)

XXIII. kerület Adományra várva Decemberben is lesz jótékonysági hangverseny a Karitasz Alapítvány javára. A soroksári zenei egyesület rendezvényén nincs belépőjegy, de az adományokat nagyon várják. (vz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!