Hírek

2004.11.11. 01:19

Ma döntenek a Tomori piac végső sorsáról

Kiss G.

Fizetőparkolót építene a Tomori piac helyén Dorogi Gabriella XIII. kerületi SZDSZ-es alpolgármester. A politikus előterjesztését ma tárgyalja a helyi képviselő-testület. A lakók tiltakozó akciót szerveztek az ülés idejére.
Az 1941-ben épült piac megszüntetése nem először kerül szóba. Állapota miatt az önkormányzat már 1997-ben szerette volna elbontatni, amit az érintett lakosok tiltakozása megakadályozott. Idén a piac átépítése is felmerült. Ehhez a kereskedők anyagilag is hozzájárultak volna, ám az önkormányzat által kért 400 millió forintot nem tudták kifizetni. A tervezett megszüntetés miatt a környék lakosai újabb tiltakozásba kezdtek. Egy november 8-i lakossági fórumon több százan gyűltek össze, ahol követelték a piac megtartását. A körzetben egyedül ez a piac biztosítja ellátásukat.
Az eseményen jelen volt az üzemeltetésért felelős Lehel Csarnok Kft. ügyvezetője is. Vörös Péter szerint évi 10 milliós veszteséget termel a Tomori.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!