Hírek

2004.12.10. 06:44

Kirakatba került a Cotton Club Singers

Darvas Iván is közreműködik a Cotton Club Singers legújabb lemezén. A tegnap bemutatott Luxury immár a kilencedik korongja a népszerű együttesnek.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="193"] A Cotton Club Singers (balról): Szűcs Gabriella, Fehér Gábor, Kozma Orsolya és László Boldizsár
[/caption]A Cotton Club Singers kitalálta: így karácsony előtt a csapat jól mutatna a belváros szívében, egy kirakatban. László Boldizsár (35) zenekarvezetővel az élen beálltak a Luxus Áruház kirakatába. Hiszen új albumuk címe is Luxury.

Az új lemezen igényes feldolgozások és vadonatúj, az együttesnek írt számok találhatók.

A tizenhárom dal mellett Darvas Iván is megszólal. Az Ahol élőbb a föld című Szabó Lőrinc-verset mondja el. Ám a költemény sem maradt zene nélkül. A vers közben halk muzsika szól. A csapat nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a színészóriás vállalta a felkérést.

A Luxoryn Lerch István, Jamie Winchester és Hrutka Róbert is közreműködik. A CD utolsó dala, a Lélekbulvár megjárta a világhálót. Ugyanis ifj. Malek Miklós jó néhány éve New Yorkban él, ott van stúdiója. Kiküldték neki a dalt, és a zenei alapokat a zenész készítette el. A zenei kíséretet egyébként az együttes állandó zenekara, a Cotton Club Band zenészei látták el.

Darvas Iván

Bélye, 1925. június 14.

1946: Művész Színház

1956 után börtönbe kerül

1965–1989: Vígszínház

1990-től szabadfoglalkozású

Díjak: Jászai Mari-díj, Kossuth-díj, Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje

színházi szerepek: Rómeó (Shakespeare), Don Quijote (Leigh–

Wassermann), Ványa bácsi (Csehov), Peachum (Brecht–Weill)

Filmek: Liliomfi, Dollárpapa, Bakaruhában, A tizedes

meg a többiek, Hideg napok,

Egy szerelem három éjszakája

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!