Hírek

2004.12.29. 08:12

Mister Rock and roll megint színre lép

Napfény a jégen, Angyalföldi pálmafák, Csavard fel a szőnyeget és még számtalan dal hangzott el a próbán. Fenyő Miklós (57) és vendégei, Zséda és Geszti Péter készülnek a Mister Rock and roll című óriáskoncertre.

Szilágyi Ágnes

Fenyő Miklós a próbaterembe elhozatta otthonról kisebb, fekete zongoráját. Boszorkányos gyorsasággal veri, és Cuncimókusról énekel. Kérdésünkre, ki az a Cuncimókus, Miklós hamiskásan mosolyog. – Sok Cuncimókust ismertem, és szeretem őket.

Most még a zenekar és Fenyő is civilben van. Ám minden koncertjére új jampiruha készül, ahogy ma estére, a Budapest Sportarénába is. Megtudtuk, hogy a jampi angyalok is új cuccban rokiznak. Az énekes így nevezi a táncosait, a zenekara pedig egyszerűen Fenyőgyöngye. A próbán Zséda nem először énekli el az Eszelős szerelem című nótát, neki és Fenyőnek már múltja van. Jó tíz éve az énekesnő a Hungáriában vokálozott. A koncert főpróbáján kivágta a hisztit, méghozzá a ruha miatt. Dirndliben kellett a színpadon énekelnie, pedig akkoriban a hippikorszakát élte. – Ott zokogtam a színpadon, Miklós nézett, és nem értette, miért sírok.

Geszti Péter szerint Fenyő zseniálisan alkotott önálló világot és figurákat a rock and roll köré. – Bírom a Fenyőben a könnyed szövegeit, tudja, miről kell írni. Olyan, mint a régi kuplészerzők. Az ő világa, a Pozsonyi út, a Szent István park, egyszóval a Lipótváros a mi világunk is lett. Amikor a Pozsonyi úton autózom, minden alkalommal eszembe jut Miklós, ahogy megénekelte a helyszínt. A koncertre spéci trükköt találtam ki, de nem árulom el, mert akkor már nem titok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!