Hírek

2005.01.07. 04:57

A főváros ötvenmilliót ad Srí Lankának

Zsidai P.

Ötvenmillió forinttal adakozik Budapest a délkelet-ázsiai katasztrófa enyhítésére. A pénzt a szökőárt túlélő Srí Lanka-i lakosok egészségi állapotának javítására, a keletkezett károk helyreállítására fordítják. Az erről szóló határozati javaslatot a Fővárosi Közgyűlés tegnapi rendkívüli ülésén egyhangúlag szavazták meg.

Háromezer takaró, harminc katonai sátor, két aggregátor, több ezer bébiétel, védőruha és gyógyszer kerül a szerencsétlenül járt emberekhez. A főváros ezenfelül elküldi százmillió forint eszmei értékű vízgyártó berendezését, amely két város vízellátását fogja megoldani.

A közgyűlésen felszólalt Padma Gannurowa, Srí Lanka tiszteletbeli konzulja. Kiemelte, hogy ez az első kezdeményezés a világon, amikor egy főváros segít egy katasztrófa áldozatain. Nagy reményeket fűzött a Srí Lanka-i Magyar Baráti Társaság adományozásához, amely egy magyar falu felépítését tűzte ki célul.

Az ülésen Kupper András bejelentette, hogy a Fidesz-frakció valamennyi tagja csatlakozik a baptisták gyermek-örökbefogadási felhívásához. Egy éven át fizetik egy árva gyermek ellátását, azaz havonta háromezer forintot. Ezután Szolnoki Andrea közölte, hogy Demszky Gábor két gyermeket fogadott örökbe. A képviselők az emelkedett témára való tekintettel lemondtak arról, hogy kérdezzék a város vezetését.

Várják az adományokat Srí Lanka újjáépítéséért

HVB-bankszámlaszám:

10918001-00000020-26770013

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!