Hírek

2005.01.05. 05:01

A Reggelről ír a BusinessWeek

Ígéretesnek tartja a BusinessWeek amerikai gazdasági hetilap az Axel Springer magyarországi napilap-vállalkozását, a Reggelt.

Szőke László

A BussinessWeek legfrissebb száma az Axel Springer (AS) közép-európai médiavállalkozásaival is foglalkozik. A gazdasági lap a világ legolvasottabb pénzügyi kiadványai közé tartozik 5,6 millió olvasójával. Megjelenik amerikai, európai és ázsiai változatban is. Gazdasági, pénzügyi írásaival és elemzéseivel a világ egyik legbefolyásosabb gazdasági lapjának számít.

Az amerikai hetilap többek között beszámol arról, hogy az AS októberben Budapesten indított új napilapot, a Reggelt. „2005-ben is fontos piacnak tekintjük Közép-Európát, elsősorban Magyarországot, Lengyelországot és a Cseh Köztársaságot” – idézi Mathias Döpfnert, a Springer vezérigazgatóját a BusinessWeek. Az AS csak az utóbbi két esztendőben 36 új kiadványt mondhat magáénak, annak ellenére, hogy a vállalat nem igazán szeret kockáztatni.

Az amerikai gazdasági hetilap a 2004 októberében indított Reggelt a tengerentúli USA Today-hez hasonlítja. Az Axel Springer Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, dr. Bayer Józsefet idézve pedig azt írja a BusinessWeek, hogy a Reggel az első politikailag független napilap Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!