Hírek

2005.01.29. 07:24

Füzesi Erdőkertesen lövi góljait

A közismert népi bölcsességre jócskán rácáfolt Füzesi Zsolt, aki élvonalbeli pályafutása során az Újpest mellett még számos egyesületben is szerepelt. A korábbi kőkemény hátvédből mára csatár lett, s nem is akármilyen. A Pest megyei II. osztály, Északi csoportjában vitézkedő Erdőkertesben valósággal ontja a gólokat.

Kovács K.

– Jól gondolom, hogy hirtelen ért véget a profi pályafutása? Mi volt ennek az oka?
– Az NB I-es pályafutásom utolsó éveit jobbára a pénztelenség határozta meg. Sajnos többet futkároztam bíróságra a szerződésem szerint jogosan járó jussom miatt, mint hogy futballoztam volna. Ez egy idő után elvette a kedvemet és a motivációmat az úgynevezett profi futballtól. Talán a Gázszer vezetői voltak az egyetlenek, akik mindvégig korrekten betartották, amit megígértek. Jellemző a viszonyokra, hogy ma már ez az egyesület sem létezik…

– Hogy került Erdőkertesre?
– Januárban kerestek meg, egy helyi támogató jóvoltából, aki mint az ottani baráti kör vezetője közvetített az átigazolásomban. Kellemes csalódás volt egyébként számomra az erdőkertesi együttes, hiszen addig inkább a mezőny végén, a kiesés ellen küzdöttek, míg most az élbolyban vagyunk. Számomra a legfontosabb feltétel az volt, hogy rendszeresen játszhassak, illetve kértem a vezetőket, hogy hetente lehetőleg csak egy edzésen kelljen részt vennem, s ezt itt maximálisan elfogadták.

– A jelek szerint rászolgált a bizalomra, hiszen csapattársával, az egykori veresegyházi Mészáros Tiborral holtversenyben második helyen állnak a góllövőlistán. Apropó, hogyan lesz egy védőből góllövő csatár?
– Előző csapatomban, a Budapest-bajnokságban szereplő Vis-Maiorban futballoztam, amikor az egyik mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy előrébb megyek játszani, s végül ott ragadtam. Szerencsére a góllövéssel sem állok hadilábon.

– A kiegyensúlyozott teljesítményében nyilván szerepe van az élvonalbeli múltjának is. Mennyire vannak ezzel tisztában az ellenfelek?
– Sokszor készülnek rám. Eleinte néha zavart, hogy a játékban nem éppen ehhez az iramhoz és gyorsasághoz szoktam, de mára már ezzel sincs különösebb problémám.

Füzesi Zsolt

Született: 1971. december 16., Budapest

Pályafutása: Újpesti TE, Csepel, Gázszer FC, III. Kerület, Dunakeszi Vasutas, Komárom, BKV Előre, Vis-Maior (Budapest), Erdőkertes


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!