Hírek

2005.01.28. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület HALASZTÁS
Nem tartotta meg szokásos testületi ülését az önkormányzat a hónap utolsó csütörtökén. A képviselők februárban fognak tanácskozni. (kg)

II. kerület IRODAHÁZ
Hat emeletet, kétszintes mélygarázst és tizennégyezer négyzetméter irodaterületet foglal magába a Petrezselyem és a Fényes Elek utca sarkán épülő irodaház, amely várhatóan őszre készül el. (kg)

III. kerület KÖRNYEZET
A helyi lakóközösségek vissza nem térítendő támogatásért pályázhatnak környezetük zöldfelületének rendbetételére.
Az önkormányzat februárban teszi közzé a pályázati feltételeket. (kg)

IV. kerület HELYTÖRTÉNET
Folytatódik az Újpest múltját feldolgozó programsorozat ma délután öt órától. Kadlecovits Géza helytörténeti kutató Újpest az otthonunk címmel tart előadást. (nvzs)

V. kerület JÓ TANÁCSOK
Életvezetési tanácsadásra várja az érdeklődőket február 1-jén az Aranytíz Művelődési Központ. Az ÁNTSZ munkatársa táplálkozási tanácsokkal is szolgál. Bejelentkezés: 354-3400. (rv)

VI. kerület SZÁZHÁROM ESZTENDŐS
Otthonában köszönti születésnapján Dósa Pálné százhárom éves terézvárosi lakost ma délelőtt Verók István polgármester. (rv)

VII. kerület EGYEDÜLÁLLÓ SZÜLŐK
Ma este 6-kor is várja tagjait az „Egyről a kettőre” alapítvány egyszülős klubja. Jelentkezni Nagy Zsókánál, az Erzsébetvárosi Közösségi Házban lehet. Telefon: 413-3550. (rv)

VIII. kerület TANÁCSKOZÁS
Ismerjük-e egymást a Kárpát-medencében? címmel szervezett konferenciát az Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társaság. A tanácskozást ma 10 és 13 óra között tartják a Kossuth Klubban. (dná)

IX. kerület TÁRSASÁG
Minden pénteken délután 17 és este 21 óra között zenés-táncos estet tartanak társaságkedvelőknek és társkeresőknek
a József Attila lakótelepi közösségi házban (Torony-ház u. 3/b.). (dná)

X. kerület KARÉNEK
A Kőbánya Férfikar péntek délutánonként 15–17 óra között tartja próbáit a Pataky Művelődési Központban. Az érdeklődőket folyamatosan várják. (dná)

XI. kerület FIATALOK
Látlelet az ifjúságról címmel tartanak konferenciát február 11–13. között a Szent Imre gimnáziumban. A részvétel előzetes jelentkezést követően ingyenes. (ka)

XII. kerület JÓGA
Egészségmegőrző és -visszaszerző Etka-jógafoglalkozást tartanak pénteken délután a Csörsz utcai művelődési központban. (ka)

XIII. kerület GYEREKRAJZOK
A kerületi óvodásoknak és a Hunyadi Mátyás Általános Iskola első osztályos tanulóinak kiállítása nyílt tegnap délután az Aulart Iskolagalériában. (nvzs)

XIV. kerület BÁL
Az I. Zuglói Közbiztonsági Vállalkozói Bált szombat délután tartják a Hotel Stadion Olimpia rendezvénytermében. (nvzs)

XV. kerület MEGEMLÉKEZÉS
A Fidesz és a polgári erők ma 16 órakor a rákospalotai temetőben Bauer Sándor sírjánál emlékeznek. Az egyetemista 1969 januárjában önégetéssel tiltakozott a csehszlovákiai katonai megszállásban való magyar részvétel ellen. (pg)

XVI. kerület KÉSEDELEM
Kaszás Gábor tanácsnok szerint másfél-két hónapot késhet a Jókai utcai szakrendelő felújítása. Szabó Lajos Mátyás polgármester személyes tekintélyét is latba veti a határidő betartása érdekében. (pg)

XVII. kerület SEGÍTSÉG
A Rákoskeresztúri családsegítő központ legközelebb február 3-án tart foglalkozást szenvedélybetegek hozzátartozóinak. (pg)

XVIII. kerület FALIDÍSZ
Pályázatot írnak ki képzőművészek számára önkormányzati intézmények díszítésére. A pályázatokat június 30-ig lehet beküldeni a 1184 Bp., Üllői út 400. címre. (vz)

XIX. kerület ZAJ
A Határ út mentén élők megelégelték a kamionforgalom okozta zajt és füstöt. A kerület elöljárói ezért levélben fordultak a főpolgármesterhez és a gazdasági miniszterhez. (vz)

XX. kerület OSZOLJ!
A Fidesz-frakció tegnapi testületi ülésén bejelentette a helyi szervezet feloszlatását. A párt egyes tagjai szerint a radikalizálódás vezetett ehhez. A volt fideszesek továbbra is kerületi képviselőként dolgoznak. Hardy László az MDF-ben folytatja munkáját. (vz)

XXI. kerület FELÚJÍTÁS
Eddig csaknem hatvan tonna acélt építettek be a rendelőintézet felújítása során annak új tetőszerkezetébe. A kétszintes épületrész már szerkezetkész, a munkálatok az előzetes ütemezés szerint haladnak. (vcs)

XXII. kerület EGYEZTETÉS
A helyi okmány- és ügyfélszolgálati irodába lehetőség van előre egyeztetett időpontra bejelentkezni. Személyesen, telefonon (229-2601) vagy a www.magyarorszag.hu weboldalon. (dná)

XXIII. kerület JÓ ZÁRÁS
Az önkormányzatnak pozitív volt az év végi egyenlege. Az építmény- és a gépjárműadóból 75 millió forinttal több, telekadóból 70 millió forinttal kevesebb folyt be a tervezettnél. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!