Hírek

2005.01.06. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Kondoros ÁLLAMI TÁMOGATÁS Harminchétmillió forintos állami céltámogatást nyert a kondorosi önkormányzat a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének folytatására. A nagyközségben jelenleg negyvenkét százalékos a csatornázottság, a támogatásnak köszönhetően nyár végéig újabb kétszáz ingatlan csatlakozhat a hálózatra. (j)

Túrkeve ELISMERÉS Rangos osztrák szakmai elismerést kapott a Nimfea Természetvédelmi Egyesület. A túrkevei székhelyű szervezet 2003. után immár második alkalommal érdemelte ki az Österreichische Gesellschaft für Umwelt und Technik természeti kategóriájának első díját. A sógorok ezúttal a „Cigányréce védelme Magyarországon és Romániában” című Nimfea-programot ítélte a legméltóbbnak a kitüntető címre, amelynek átadására Bécsben került sor. (bj)

Dombóvár ÖSZTÖNDÍJ A dombóvári önkormányzat új ösztöndíjrendszer bevezetését tervezi. Az ösztöndíjat a három városi középiskola egyikébe jelentkező régióbeli diákok pályázhatják majd meg. A sikeres pályázat feltétele a kiemelkedő teljesítmény egy bizonyos területen. Az önkormányzat félmillió forintot szán a programra. (sm)

Büssü ORVOSI RENDELŐ Életveszélyeshez közeli állapotban van a büssüi orvosi rendelő. Az átköltöztetéshez, az új kialakításához mintegy 17 millió forint szükséges. Ám hiába az önkormányzat saját forrása, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács nem támogatta a pályázatukat. (szá)

Dunavecse HÍDÉPÍTÉS Október végén kezdődött el az új híd építése Dunavecse és Dunaújváros között. Jelenleg a bejáróhíd és annak parti kővédelmének az építése folyik. Ez arra szolgál, hogy egy esetleges áradáskor ne vigye el a víz a feltöltőanyagot, közölte Juhai Sándor, a vízi munkák építésvezetője. (gz)
 
Baranya BÍRSÁG Közel 170 millió forint bírságot szabott ki tavaly cégekre a Dél-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség. A környezetszennyezők toplistáját a pécsi hőerőmű vezeti, a levegő szennyezése miatt több mint 115 millió forintot kell fizetnie. A Duna veszélyeztetése miatt közel 19 milliós bírsággal sújtották a Mohácsi Farostlemez Rt.-t. (aa)

Gyöngyöstarján SPORTCSARNOK
Csaknem kétszázmillió forintos beruházással épülhetne meg a település új tornaterme, ha sikerrel jár a központi forrásra benyújtott pályázat. A több mint ötszáz négyzetméteres alapterületű sportlétesítmény kiviteli tervei már elkészültek. (ss)

Püspökladány KÖZLEKEDÉSI LÁMPA Újabb közlekedési jelzőrendszer segíti a biztonságos közlekedést a Hajdú-Bihar megyei városban. A 42-es főút és a Petri Pál utca kereszteződése az elmúlt években több baleset helyszíne is volt, ezért látták indokoltnak, hogy lámpa irányítsa a forgalmat. A berendezés műszaki átadása megtörtént, a programozás egy része azonban még hátra- van. A lámpa jelenleg sárgán villog. Végleges üzembe állítása várhatóan január végén lesz. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!