Hírek

2005.01.29. 00:00

Megvan a metró sínpénze!

Nem a 4-es metró vágányaira, hanem a dél-budai felszíni villamos-pályára költöttek egymilliárd forintot. A 2004-re elszámolt összeget azonban 2002/2003-ban használták fel.

Zsidai Péter

Gulyás László, a DBR Metró Projekt Iroda vezetője közölte: ebből újították fel a Bartók Béla út Gellért tértől a Tétényi útig, illetve a Fehérvári út Móricz Zsigmond körtérig terjedő vágányait. Az összeget a 4-es metróhoz kapcsolódva költötték el. Gulyás közölte: „vaskosan félreértettük a pénzügyi ellenőrző bizottság elé került jelentést. Ebben a 4-es metró 2004. évi tényleges felhasználási tételei között található az egymilliárdos összeg”.

Mindennek azért van jelentősége, mert a főváros illetékes ügyosztályán arról tájékoztattak, hogy 2004-ben a fővárosban nem folyt a 4-es metróval kapcsolatos villamosvágány-építés. Gulyás erre a felvetésünkre elismerte, hogy a munkák kilencvenöt százalékát valóban befejezték 2003-ban. A 2002-ben kezdődött beruházás pénzügyi zárását ugyanakkor csak 2004-ben tudták elvégezni.

Kupper András a Reggelnek kijelentette: azért húzódott át a számlázás 2004-re, mert a főváros számos engedélyokirat nélkül látott hozzá a kivite-lezéshez. Kupper szerint a késedelem felelőse Aba Botond, Gulyás László és Pócs Attila, a Fővárosi Project Iroda vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!