Hírek

2005.02.02. 00:00

Ambrus félt a haláltól

Nyár elején megkezdődik a viszkis bankrablóról tervezett film forgatása. Nagy Zsolt a halálfélelemmel barátkozik.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Ambrus haláltól való rettegését jelzi, hogy két csőre töltött pisztolyt tartott az ágyában. Az utolsó rablásból szerzett milliók ott hevertek a beépített szekrény polcán, whisky, sör, konzervek társaságában
[/caption]Dobray György és stábja nyár elején hozzákezd a nagy munkához. Forgatni kezdik az immár Amerikában is népi hőssé vált Viszkis bankrablóról szóló filmet. A költségvetés elérheti a háromszázmillió forintot. A kalandfilmet tervek szerint 2006-ban mutatják be. A film zenéjén már töri a fejét Boban Markovics, a Kusturica-filmek zeneszerzője, a nevét viselő szerb zenekar vezetője. Ambrus Attilát a hozzá igencsak hasonlító Nagy Zsolt színművész alakítja.
– Zsolt kiköpött Viszkis. Mostanában a halálfélelemmel kell megbarátkoznia. Reményeim szerint erős jelenete lehet a filmnek Ambrus második elfogása. Akkor bizony halálfélelme volt a bankrablónak, amikor rajtaütött a Nagy Lajos király úti búvóhelyén a terrorelhárító szolgálat. – mondta Fülöp Valter. A whiskys nyomában című könyv szerzője a film rendőrségi szakértője. Fülöp maga is részt vett az Ambrus utáni három hónapos hajszában, annak szökése után.
– Bekerítettük. Még akkor is kapott az élettől egy utolsó lehetőséget. A forgalmat légmentesen lezártuk, ám egy szirénázó mentőautót át kellett engednünk. Ez azonnal feltűnt Ambrusnak. Amikor kikukucskált az utcára, rájött, hogy vesztett. Utána már magyarázhatta, hogy egy oldalablakon látta a kollégákat, ahogyan az ajtóhoz osonnak, és mondhatja, hogy akár lőhetett is volna. Annál jobban szerette az életet, hogy lelövesse magát. Akkor már esélye sem volt – emlékezett az 1999-ben történtekre az alezredes.

A kommandós látta, hogy a Viszkis retteg

A tudósító találkozott azzal a kommandóssal, aki pajzzsal maga előtt elsőként rontott be Ambrus Attila búvóhelyére. A Viszkis kisgatyára vetkőzve várta őket, és óvatosan hassal a földre feküdt. Feltűnően kerülte a félreérthető mozdulatokat.

– Betörtük az ajtót. Benyomultam. Ott állt előttem. Halálfélelem volt a szemében. Azt hitte, lelőjük, pedig csak megfektettük és elfogtuk. Megkönnyebbült – mondta a kommandós.

Szemán László -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!