Hírek

2005.02.02. 00:00

Autója még nincs, csak nagy tartozása

Nagy E. D.

Rózsa Ferencné (46) saját cége nevében vásárolt részletre egy kisteherautót szeptemberben egy szentendrei márkakereskedőtől. A szerződés létrejött, a dokumentumok tanúsága szerint az első részletet be is fizette, ám a kocsihoz nem jutott hozzá. Azt mondja, a kereskedő nem tudta átadni neki. Közben a hitelt folyósító bank sorra küldte a havonta befizetendő összegekről a csekket. Rózsa Ferencné pontosan fizetetett.

A K&H Pannonlízingtől azonban kapott egy levelet, hogy a kölcsönszerződést azonnali hatállyal felbontják és haladéktalanul fizesse meg tartozását.

Rajta kívül még tizenhárman járnak hasonló cipőben. Rózsa Ferencné lapunknak azt mondta: már a rendőrségen is feljelentést tett az ügyben, mert nem tud hozzájutni az autójához.

A Reggel megkereste az eladót, a felszámolás alatt álló Cit-Car Kft. ügyvezető igazgatóját. Földi László azt mondta: a kocsit azért nem tudták odaadni Rózsa Ferencnének, mert az anyacég időközben felbontotta vállalkozásával a szerződést. Így ő nem jogosult a kocsi kiadására. Földi azt mondja: csak egy megoldás létezik.

Az, ha a cég és az ügyfél között felbontják a szerződést és átvállalják a részletek fizetését. Ez azt jelenti, ha a vevő mégis ragaszkodik a kocsihoz, azt kénytelen más márkakereskedőtől megvenni. Az érintett tizennégy vevő többségével sikerült így megegyezni. Egy másik kereskedőn keresztül közülük már többen át is vehették autójukat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!