Hírek

2005.02.14. 08:58

Egy áldásra volt ereje

Csak egy rövid üdvözletet és egy alig érthető áldást volt képes elmondani fáradt hangon vasárnapi úrangyala imádságából II. János Pál pápa.

Csák E.

A katolikus egyházfő betegsége után immár dolgozószobája ablakából üdvözölte a Szent Péter téren vasárnap megjelent többezernyi zarándokot és turistát. Karol Wojtyla azonban változatlanul gyengének tűnt, alig tudta megformálni a szavakat. A várakozásokkal ellentétben angelusából még csak részleteket sem olvasott fel. Megismétlődött az egy héttel ezelőtti forgatókönyv: a 85 éves egyházfő helyett az úrangyala imádságot Leonardo Sandri érsek, vatikáni helyettes államtitkár olvasta fel.

II. János Pál csak egy üdvözletet mondott, s apostoli áldást osztott egyetlenegy, alig kivehető, néhány szavas mondat erejéig. Az imádság végén azonban gyenge, de teljesen érthető hangon kívánt mindenkinek kellemes vasárnapot. Egy héttel ezelőtt Joaquín Navarro-Valls vatikáni szóvivő cáfolni volt kénytelen azokat a sajtójelentéseket, hogy a kórházi úrangyala imádságot felvételről játszották volna be – most viszont egyértelműen azonosítható volt a pápa hangja.

A felolvasott szöveg szerint a pápa köszönetet mondott azoknak, akik kórházi kezelése idején gyógyulásáért imádkoztak. Leszögezte, változatlanul szüksége van hívei segítségére, hogy teljesíteni tudja feladatát az egyház szolgálatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!