Hírek

2005.02.09. 05:55

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Költségvetés
Csütörtökön tartja idei első testületi ülését a Budavári Önkormányzat. A fő téma az idei év költségvetési tervezete lesz. (kg)

II. kerület Ismertető
A kerület parkolási övezeteiről részletes tájékoztató olvasható a www.masodikkerulet.hu világhálós honlapon. (kg)

III. kerület Fórum
Tarlós István polgármester nyílt fórumot tart a kerület világhálós honlapján (www.obuda.hu) február végén. A beszélgetéshez szükséges nyilvántartásba vételt már most megtehetik az érdeklődők. (kg)

IV. kerület JÁTÉK
Műveltségi vetélkedőt indít az Ady Endre Művelődési Központ az Újpest újságon keresztül. Az első forduló kérdései a csütörtöki lapszámban jelenik meg. A játék az év végén fejeződik be. (nvzs)

V. kerület FOTÓKIÁLLÍTÁS
Peredi Ágnes újságíró fotóiból nyílik tárlat február 11-én délután
2 órakor az Aranytíz Művelődési Központban. A 120 felvételt bemutató kiállítás címe: Mókuskerék-megállók. A tárlat március 13-ig várja az érdeklődőket. (rv)

VI. kerület SEGÍTSÉG
Fogyatékkal élőknek segít a Terézvárosi Gondozó Szolgálat. Az érintetteknek hivatalos ügyek intézésében, háztartási munkákban, bevásárlásban, a lakáson kívüli helyekre való eljutásban segítenek. Telefonszám: 321-5239, 06-30/857-9836. (rv)

VII. kerület SZÍNJÁTSZÓK
Klubnap lesz holnap az önkormányzat III. számú Gondozási Központjában. A Dózsa György út 46. szám alatt délután 2 órakor várják azokat, akik szívesen megnézik videofilmen a színjátszó csoport tavalyi műsoraiból készült válogatást. (rv)

VIII. kerület KÖZÉLET
Az MSZP helyi szervezete Népszínház utcai pártirodájában rendszeresen szervez közéleti, politikai előadásokat. A programok iránt érdeklődők a www.mszp8.hu weboldalon, vagy a 210-4941-es számon
informálódhatnak. (dná)

IX. kerület KUTYATARTÁS
Fővárosi pályázaton öt kerület, köztük a Ferencváros nyert pénzt a kulturált ebtartás támogatására. Az elnyert összegeket gyűjtőedényekre, zacskóautomatákra és a takarítóeszközökre fordíthatják. (dná)

X. kerület ÁRVERÉS
Az önkormányzat bevételei növelése érdekében értékesíti Basa utcai építési és turisztikai területből álló 32254 négyzetméteres övezetét. Kikiáltási ár: 241,9 millió forint. Az árverést február 22-én a polgármesteri hivatalban tartják. (dná)

XI. kerület Adósságcsökkentés
Támogatást igényelhetnek a kerületiek 43600 egy jövedelemből élő család esetén 54500 Ft jövedelemhatárig. (ka)

XII. kerület Gyermekvasút
Megkezdődött a 2005. évi tavaszi gyermekvasutas-tanfolyam, 59 résztvevővel. A gyerekek elméleti és gyakorlati oktatáson vesznek részt. (ka)

XIII. kerület NAPIRENDEN
Képviselő-testületi ülést tartanak Angyalföldön csütörtökön. A napirendi pontok között szerepel az idei költségvetés és a kedvezményes lakásépítésihitel-szerződés engedélyezése is. (nvzs)

XIV. kerület TÁRLAT László Elemér, Út a kozmoszba című kiállítása nyílt meg a Herman Ottó Galériában tegnap délután. A kiállítás megtekinthető március 4-ig. (nvzs)

XV. kerület Holdújév
A kínai Holdújév február 8-ra esett. A magyarországi kínai közösség egész napos programmal ünnepelt az AsiaCenterben. (vs)

XVI. kerület Költözött a fogászat
A szakrendelő felújítási munkálatai miatt február 1-jétől a felnőtt fogászati rendelés a XVI. kerület Benő utca 3. szám alatt történik. (vs)

XVII. kerület Kérdés
A kerület honlapján rendszeresen kérdéseket tesznek fel a lakosságnak. Jelenleg arra várnak választ, hogy mi épüljön a piaccsarnok helyén: lakópark, színház, sportpálya, játszótér vagy parkolóház. (vs)

XVIII. kerület CSATORNA
Idén negyvenmillió forinttal támogatja az önkormányzat a csatornabekötéseket. Azok a családok jogosultak, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a minimálnyugdíj háromszorosát. (vz)

XIX. kerület ÜGYÉSZI GYŐZELEM
A kispesti ügyészség legyőzte a kerületet a budapesti önkormányzatok teremlabdarúgó-tornáján. Legközelebb a Belváros lesz a házigazdája a sportrendezvénynek. (vz)

XX. kerület SISSY
Kiállítják a Hungexpo utazási kiállításán a polgármesteri hivatalban lévő Erzsébet királynét ábrázoló festményt. Az alkotás Gulyás László kispesti művész alkotása. (vz)

XXI. kerület Nem szállítottak
Lejárt a határidő, ameddig a Fríz Kft.-nek el kellett volna szállítania a Csepel Művek területéről a mérgező galvániszapot. A cég azonban egyelőre nem intézkedett. (vcs)

XXII. kerület Jótékonysági koncert
Február 27-én 19 órakor a Kuszában a szökőár károsultjainak támogatására koncertet ad a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar és a Rajkó Zenekar. (vcs)

XXIII. kerület Nyugállomány
Harminchét évi soroksári munka után nyugdíjba vonul dr. Valentovics Julianna gyermekorvos. Helyét dr. Jakobenszky Tünde gyermekorvos, gyermek-tüdőgyógyász és allergológus veszi át. (vcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!