Hírek

2005.02.05. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs TAXIS engedély
A legutóbbi közgyűlésen úgy döntöttek a képviselők, hogy mindaddig nem adnak ki egyetlen új drosztengedélyt sem a taxisoknak, amíg számuk a mostani háromszázharmincról nem csökken kétszáz alá. Ugyanakkor a szabott ár bevezetését nem tervezik a baranyai megyeszékhelyen. (fz)

Békéscsaba MEGÁLLAPODÁS
Együttműködési megállapodást írt alá az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a kereskedők, vállalkozók megyei szervezete. A kereskedők szervezete abban bízik, méltányosabb elbánásban részesülnek majd a HACCP szigorú előírásait teljesíteni nem tudó kisboltok. Olyan megoldást szeretnének találni, ami a kereskedőnek és az ÁNTSZ-nek is megfelel. (fgk)

Debrecen CIVITAS
Márciusban kezdődik és várhatóan 2008-ban fejeződik be a Civitas II. elnevezésű program. Az uniós pályázat a közepes méretű európai városokat kívánja élhetőbbé tenni elsősorban a közlekedés reformjával. A debreceni pályázatban a tömegközlekedési járművek vonzóbbá tétele, az alternatív üzemanyagok alkalmazása, valamint a kerékpáros közlekedés serkentése szerepel kiemelt feladatként. (fc)

Szeged KÖZLEKEDÉS
A szegedi tömegközlekedésre és a nagykörút folytatásában tervezett Tisza-hídra költené az önkormányzat az unió pénzét. Emellett az egyetem egy hatalmas új klinikai tömböt tervez. Szeged az uniós szóhasználattal versenyképességi pólus lesz. (szpa)

Mezőszemere TELEKÁR
A letelepedni szándékozóknak jelképes áron, négyzetméterenként egy forintért kínál közművesített telkeket az önkormányzat. Erről tájékoztatott Bukta Gábor polgármester. A testület azért döntött így, mert öregszik a község, és így is szeretnék meggyőzni a fiatalokat, hogy érdemes erre a településre költözniük. (szpa)

Szombathely SZENNYVÍZ
Ötmilliárd forintos beruházással korszerűsítik Szombathelyen a várost és harmincnégy környékbeli települést ellátó regionális szenyvíztisztítót és csatornahálózatot. A fejlesztés költségeinek hatvan százalékát az Európai Unió alapjából finanszírozzák, 30 százalékos központi költségvetési támogatás és tízszázalékos önkormányzati önrész mellett. (szpa)

Hodász VÁLASZTÁS
Bírósági ítélet vetett véget a hodászi időközi polgármester-választás időponti vitájának. A szavazást április 24-én kell megtartani a településen, tájékoztatta Borbély Károly, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzati hivatal főjegyzője pénteken a nyilvánosságot. (szpa)

Győr AZBESZT
Megkezdik a panelházak azbesztszigetelésének eltávolítását az idén Győrött, közölte Eredics Imre alpolgármester. Elmondta, a program első ütemének végrehajtására 600 millió forintot költenek. Ebből 57 épületben közel négyezer lakásban, mintegy 20-22 ezer négyzetméter azbesztszigetelést bontanak le. A mentesítési igények egyharmadát elégítik ki. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!