Hírek

2005.03.01. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Aszód Évforduló
Az aszódi Városi Civil Vegyeskar idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. A jubileum alkalmából március 5-én 17 órától ünnepi hangversenyt adnak az Evangélikus Gimnázium aulájában. (vs)

Cegléd Iskolatörténet
Az Oktatási Minisztérium iskolai emlékezet programja keretében tartanak rendezvényt a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban március 5-én 10 órától. Az eseményen az intézmény neves tanáraira emlékeznek a résztvevők. (vs)
 
Diósd Ünnepség
Március 11-én 9 órakor március 15-i ünnepséget rendez a diósdi ÁMK az iskola tornacsarnokában. Este 6 órakor a tanulók képzőművészeti munkáiból nyílik kiállítás. (vs)

Gödöllő Szállásadók kerestetnek.
Ebben az évben a belgiumi Turnhout és a hollandiai Wageningen testvérvárosból vár vendégeket Gödöllő. Az érkezőket családoknál szállásolják el, ahol reggelit és vacsorát kapnak. Az önkormányzatnál várják a vendéglátók jelentkezését. A belgák szeptemberbe, a hollandok októberben töltenek itt három éjszakát. (vs)

Nagymaros Üzemanyagár
Néhány hete még a marosi kút 1-1,5 százalékkal drágábban árulta az üzemanyagokat a környékbelieknél. A kút besorolását azonban sikerült végre megváltoztatni, így már kedvezőbb díjtételeket alkalmazhatnak. A kút üzemeltetője a jövőben már mintegy három forinttal alacsonyabb árat kér majd, mint a környékbeliek. (vs)

Monor Pályázat
Az önkormányzat közművelődési és oktatási, valamint a sport és egyesületi bizottsága működési támogatási ígényekre várja a szervezetek pályázatait. Beadási határidő március 25. A beérkezett érvényes pályázatokat április 11-én és 12-én bírálják el. (vs)

Százhalombatta Zajvédelem
Néhány hónapja kezdtek a város déli részén lakók panaszkodni a Dunai Finomító felől hallható zajra. A nagyüzem azonnal megtette a szükséges intézkedéseket, de a Puffer Tároló üzem új csőkemencéjének zaja déli szél esetén még mindig okozhat gondot. A finomító vezetősége úgy döntött, hogy egy zajvédő falat is építenek. (vs)

Vác Újabb tanács
A Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács március 2-án 14 órától tartja alakuló ülését a Váci Városházán. A tanácsot a Közép-dunántúli-, a Közép-magyarországi-, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsok, valamint a Komárom-Esztergom-, a Pest-, és a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanácsok hozzák létre. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!