Hírek

2005.02.19. 00:42

Naponta negyven lopás történik Pest megyében

Naponta hét lakásbetörés, negyven lopás történik Pest megyében, kétnaponta három autót ellopnak – mondta évértékelő beszédében Ignácz István. A Pest megyei rendőrfőkapitány szerint a lakosságszámhoz viszonyítva bűnügyileg közepesen fertőzöttnek minősül.

Nagy Eszter Dóra

Az adatok alapján a főváros után Pest megyében követik el a legtöbb bűncselekményt. Tavaly több mint 39 ezret. Ez csaknem ezer esettel több, mint 2003-ban.

A legnagyobb mértékben a kábítószerrel való visszaélések száma nőtt, kétszázötvenről a duplájára emelkedett.  A megyei kapitányság idei tervei között szerepel egy mobil parancsnoki vezetési poszt kialakítása. Ez azt jelenti, hogy egy olyan járművet vásárolnak, amelyből a megye bármely területén információkhoz juthatnak és irányíthatnak. Ezt többek között a Forma–1 miatt szükséges biztosításra használnák. Szintén az idei tervek között szerepel több kapitányság felújítása. Érd például új épületet kap, ennek tervei még ebben az évben elkészülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!