Hírek

2005.02.23. 08:06

Nem a felsővezetők járnak vadászni

Noha ma Magyarországon számos üzletember jár vadászni, e kikapcsolódási forma mégsem olyan népszerű az üzleti szféra képviselőinek körében, mint lehetne.

Világgazdaság – Reggel

Heltay István, a Hubertus Kft. ügyvezetője elárulta: az üzlet-emberek főleg nagyvadra – szarvasra, őzre, vaddisznóra – szeretnek menni. Az apróvad a hideg miatt amúgy is ritkább.

Balsay Miklós, a Vadgazdálkodási Termékek és Szolgáltatások Terméktanácsának elnöke úgy látja: noha a vadászat Magyarországon igen régi hagyomány, mégsem olyan népszerű időtöltés, mint amilyen lehetne. Hobbiként a rendszerváltás után, a kilencvenes évek elején lett újra népszerű a vagyonosabb rétegek, így az üzletemberek körében is. Az elnök sajnálja, hogy éppen a fiatalabb korosztály körében nem érdeklődnek az ilyen elfoglaltság iránt. Pedig hasznos lenne, ha a leterhelt menedzserréteg a természetben töltené el szabadidejét.

Menekülnek a világ elől

Szabó Ferenc, a sümegi Ötvös Vadásztársaság elnöke úgy látja: a vadászathoz nem elég egy-két óra. Talán ezért nem több a vadászatnak hódoló felsővezető. Pedig ez a sport remek alkalom, hogy emberek elbeszélgessenek egymással, kapcsolatokat ápoljanak. Sok üzletember azért űzi, hogy elmeneküljön a világ elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!