Hírek

2005.02.24. 08:22

Szlovákokból magyarok?

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="238"] Katerina Mravikova, a ferencvárosiak jobbszélsője hosszú távon megoldást jelenthetne a kapitányi gondokra
[/caption]Bal oldalon, irányítóban és a kapusposzton jól állunk, jobb oldalon és beállóban viszont komoly gondokkal küzdünk – mondta Németh András, a női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.
A két hiányposzton Németh András naponta találkozik két remek játékossal, de még nem számíthat rájuk. Kérdéses, lesz-e lehetősége a válogatottnál is számításba venni a jobbszélső Katerina Mravikovát, illetve a beállós Lucia Uhrakovát.
– Valóban erősítés lenne mindkét lány, de nehézséget jelent, hogy tavaly júniusban szerepeltek a szlovákoknál, így csak 2007-ben számíthatnék rájuk, mert a nemzetközi szövetség szabályzata szerint három évet ki kell hagyniuk. Beszéltem velük, érdekelné őket a lehetőség, ám kettős állampolgárságot szeretnének, mert később  otthon akarnak letelepedni. Ráadásul jövőre lejár a szerződésük a Fradiban, s ki tudja, mit hoz a jövő.
Az elmúlt években több kiváló játékost honosított a sportág. A legkiemelkedőbb a hölgyeknél Radulovics Bojana, aki jelentős szerepet vállalt az olimpiai és világbajnoki ezüstérem megszerzésében, míg a férfiaknál Perez Carlos döntő érdemeket szerzett abban, hogy a csapat negyedik lett Athénban.
– Jólesik, hogy gondolnak ránk – mondta lapunknak Mravikova. – Örültem, de tovább nem jutottunk, mert a szövetségtől még nem kerestek. Jól érzem magam a Fradiban, de Szlovákiában születtem, az a hazám. Igaz, hogy a szlovákokkal kevés esélyem van Eb-n, vb-n, pláne olimpián részt venni, míg a magyarok rendre az érmekért csatáznak.

Alaposan kicserélődött a válogatott kerete

A kapitány és csapata március 2-án, Dánia ellen mutatkozik be Dunaújvárosban. Majd 5-én Aarhusban, 6-án pedig Frederiks-havnban lép pályára.

A keret: Pálinger Katalin, Sugár Tímea, Herr Orsolya, Vérten Orsolya, Kenyeres Fanni, Tóth Tímea, Kindl Gabriella, Szűcs Gabriella, Görbicz Anita, Ferling Bernadett, Siti Eszter, Borbás Rita, Gaál Adrienn, Madai Petra, Mehlmann Ibolya, Benyáts Beatrix, Hornyák Ágnes, Bódi Bernadett, Balogh Beatrix.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!