Hírek

2005.02.05. 00:00

Szúrt a tizenhárom éves fiú

Többször is megszúrt egy középkorú nőt egy tizenhárom éves fiú Dombóváron csütörtök este. Az áldozat életveszélyes állapotban kórházban fekszik.

Tulézi György

Dombóvárnak ezen a részén régi családi házakban több hátrányos helyzetű család él. Nem ritka, hogy három család is osztozik egy házon.

Csütörtökön a közös áramellátás miatt robbanhatott ki a vita, amely végül késelésig fajult. A régi parasztház első részén élő asszony, az egyedül otthon tartózkodó 13 éves fiútól azt követelte, hogy kapcsolja vissza az áramot. A gyermek erre nem volt hajlandó és a tettlegességig fajuló vita hevében többször is nyakon és mellkastájékon szúrta az áldozatot. A hölgy életveszélyes állapotban fekszik a dombóvári kórház intenzív osztályán.

Az átlagos, rendezett körülmények között élő tizenhárom éves elkövető elmondta: – Egyedül tartózkodtam otthon, amikor a szomszédasszony erősen ittasan bekopogott, és azt követelte, dugjam be a vezetéket, hogy legyen náluk áram. Ezt én nem akartam, és szerettem volna becsukni az ajtót. Erre ő nekem esett, tépte a hajam. Próbáltam kilökni a házból, de nem sikerült. Nagyon ideges lettem, és megláttam a kést az asztalon. Nem tudom, mi történt velem, csak szúrtam. Megbántam, amit tettem, de nem tudtam, mit cselekszem.

Teljesen tanácstalanul áll a történtek előtt az áldozat férje, Tóth Tibor is. – Az ágyban feküdtem, amikor beesett a feleségem a szobába. Azt mondta: megszúrt a szomszéd fiú. Nem tudom, mi történhetett, jó viszonyban voltuk velük, és a történtek ellenére én nem haragszom rájuk. Nem értem…

A fiú ellen kora miatt nem folyik rendőrségi eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!