Hírek

2005.02.19. 00:15

Tavasszal lebontják a körúti bazársort

Balaton Balázs

Demszky Gábor tegnap bejelentette: tavasszal megkezdik a Városháza oldalán lévő, a Károly körutat elcsúfító bazársor elbontását. Végre. Évek óta tervezik, hogy megszüntetik a bodegákat.

A főváros ügyeit impozáns házban intézik, amelyet a gyalogosok elől eltakar az üzletsor. Szemben a Madách tér felújított házai is szebbek lesznek, ha majd a parkra néznek. Mert park lesz a szürke, lerobbant épületek helyén. Zöldterület, amely olyannyira hiányzik ebből a városból. Mintha elkezdődött volna valami. Budapest zöldül, eltüntetik a több évtizedes szürkeséget. Úgy tűnik, a városvezetés is belátta: a lakóknak élhetőbb környezetet kell teremteni. Sok ilyen hely van még Budapesten. Tudom, nem csak elhatározás, pénz kérdése is az átalakítás. De az elhatározás már megvan.

Ha minden igaz, a nemrég feltárt középkori várfalat is kiássák a Városháza udvarán, amihez eddig nem nyúltak. Amolyan Aquincumhoz hasonló légkört teremtenek a belváros kellős közepén. Ez nekem tetszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!