Hírek

2005.03.03. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Cegléd Átszervezés
A városüzemeltetési feladatok döntő többségét ismét a Városháza feladatai közé sorolta a képviselő-testület. Az önkormányzati tulajdonú Ceszolg Kht. és az Ökovíz Kft. ilyen jellegű feladatait rendezték át. A döntések a bátrabb képviselők szerint húszmillió forintos megtakarítást jelentenek, míg az óvatosabbak tizenötmillió forintról beszélnek. (vs)

Érd Munkarendváltozás
A március 15-ei ünnep miatt módosul az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban. Hétfőn, március 14-én pihenőnap lesz. Pénteken, március 18-án a hivatalban 13–16.30-ig, az okmányirodában: 8–16.30-ig lesz félfogadás. (vs)

Fót Templomkoncert
Az Ybl Miklós által tervezett, 150 éve felszentelt plébániatemplom a zene történetét felölelő sorozattal szeretné emelni az ünnep fényét. Márciustól minden hónap első vasárnapján a tíz órakor kezdődő szentmise liturgiájába illeszkedően a szertartás után koncertet rendeznek. (vs)

Gödöllő Buszvárók
A múlt évben három buszváró készült el a Klapka utcában, a Hegy utcai buszforduló mellett és a Köztársaság úton. Ebben az évben 5 millió forint jut buszvárók építésére. Ebből az öszszegből a költségvetési előterjesztés szerint két tervet lehet megvalósítani. (vs)

Isaszeg Tüdőszűrés
A megyei ÁNTSZ vezetője minden 30. életévét betöltött részére kötelezően elrendelte a tüdőszűrő vizsgálatot. Isaszegen a Rákóczi utcai Egészségházban várják a lakosságot március 10-től március 30-ig. (vs)

Pilisvörösvár hulladék
A város a szelektív hulladékgyűjtő jármű és a szigetek létesítésével a Unitrade-Autó Kft.-t bízza meg. A közbeszerzési eljárásban beadott pályázat alapján kötendő szerződés fedezete a város pályázaton nyert több mint 28 millió forintja, illetve a Rumpold-Bicske Kft. által, önerőként átutalt összeg. (vs)

Törökbálint Székely kapu
Az Erdélyi Magyarok Törökbálinti Egyesülete egy székely kaput szeretne felállítani. A település a Szérüskertet tartja a megfelelő helyszínnek. Egyúttal kérte az egyesületet, hogy a terveket terjessze a testület elé. (vs)

Veresegyház Nőnap
A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezik a városi nőnapi ünnepséget. Március 6-án, délután négy órakor virággal várják
a lányokat, asszonyokat a Mézesvölgyi Általános Iskola aulájába. (vs)

Vác Lakástámogatás
Nyolcmillió forint áll rendelkezésre ebben az évben az első lakáshoz jutók támogatására. (vs)