Hírek

2005.04.19. 06:43

Kabalája nélkül is remekelt

Hatvan perc alatt negyvennyolc lövést zúdítottak kapujára, ám mindössze két korong talált utat a ketrecbe. A norvégok elleni mérkőzés legjobbja Szuper Levente volt.

Árvay Sándor

Három esztendeje már őrületbe kergette a norvégokat, s akkori produkciójának is köszönhető, hogy a divízió I-es világbajnokság legjobb kapusának választották az ezüstérmes magyar együttes hálóőrét. Legjobb úton halad abba az irányba, hogy Debrecenben is hasonló megtiszteltetés érje.

Tengerentúli szerepléseit idéző 31-es mezének viselését nem engedélyezte ugyan a nemzetközi szövetség (a vb-n csak 1–30 közötti jelölés lehetséges), a kabalaszám elveszítése a legcsekélyebb mértékben sem okozott törést produkciójában. – Boldog vagyok, hogy jól ment a védés, s hozzá tudtam tenni a bravúrnak számító 2-2-es eredményhez. Örülök annak is, hogy most engem választottak a magyar csapat legjobbjának, de nem ez a fontos. Nem érdekel, milyen a százalékom, nem izgat a külföldi szerződés, csak egy a lényeg: mit mutat az eredményjelző…

A nyitótalálkozón remeklő kapus úgy véli, noha a volt szovjet tagköztársaságokból az idén nem került toronymagas esélyes a csoportunkba, a kiegyensúlyozott erejű mezőnyben nincs könnyű ellenfél. Jónak tartja, hogy két nagyon nehéz meccsel kezdtünk (az elitligából kiesett japánok elleni találkozó lapzártánk után ért véget), s reméli, a lengyelek elleni, szombat esti záráskor is lesz még miért szorítanunk.

Felélték a jutalmat

Még nincs pénz a jutalmazásra. Korábban ugyan arról volt szó, hogy a dobogós helyezést (az érem színének függvényében) „forintosítja” a szövetség, ám kiderült, az erre szánt öszszeget már „felélték” a hokisok. Megírtuk korábban: a Dunaújváros a válogatottban töltött hetekre nem kívánt munkabért adni játékosainak, végül a szövetség pótolta a kiesett jövedelmet, s a vitákat elkerülendő, a más klubból érkező sportolóknak is kiosztották a tervezett prémiumra félretett pénzt.

Szuper Levente

Született: 1980. július 11.

Magasság/súly: 180 cm/85 kg

Klub: Dunaújvárosi AC-Invitel

a más klubból érkező sportolóknak is kiosztották a tervezett prémiumra félretett pénzt. Szuper Levente Született: 1980. július 11.

Magasság/súly: 180 cm/85 kg

Klub: Dunaújvárosi AC-Invitel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!