Hírek

2005.04.02. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Új igazgató
Szelke Lászlót nevezték ki a Budavári Művelődési Ház igazgatójává. A megbízás három évre szól. (kg)

II. kerület Nem tárgyalták
Lekerült a képviselő-testületi ülés napirendjéről a javaslat, hogy harmincezer forintra büntessék azokat a kutyatulajdonosokat, akiknél nincs kislapát sétáltatás idején. (kg)

III. kerület Támogatás
Április 30-áig adhatják be a társasházak a felújítási pályázatokat. A pályázóknak 50 százalékos önrészt kell biztosítaniuk. (kg)

IV. kerület KAPCSOLATÉPÍTÉS
Néhány hónapon belül új testvérvárosa lesz Újpestnek. A berlini városrész, Marzahn, illetve Bécs IV. kerülete után a svédországi Stockholm-Tyresö is belép a sorba. (nvzs)

V. kerület UTCALÁNYOK
A közelmúltban ismét megjelent a Váci utcában a prostitúció. Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány kijelentette: az üzletszerű kéjelgést fel kell számolni, ezért fokozzák a rendőri jelenlétet. (rv)

VI. kerület ÚTBURKOLAT
A Király utca után folyamatosan zajlik majd a többi terézvárosi utca felújítása. A közeljövőben a Szondi utca is új burkolatot kap. (rv)

VII. kerület LAKÁSELADÁS
A forgalmi érték 17 százalékáért vehetik meg a bérlők lakásaikat a Damjanich utca 12-ben. Az ingatlanok önkormányzati adminisztratív hiba miatt nem voltak elidegeníthetők. (rv)

VIII. kerület A LEGEREDMÉNYESEBB
A nyomozások eredményességét tekintve a kerületi kapitányság áll a fővárosban az első helyen. (dná)

IX. kerület VETÉLKEDŐK
A Ferencvárosi Művelődési Központban 11 órától tartják a József Attila-vetélkedő zenei versenyének döntőjét. Április 3-án a középiskolásoknak tanulmányíró verseny lesz. (dná)

X. kerület TANFOLYAM
A Kőbányai Szülők Egyesülete kéthetente szerdán, 17-19 óra között ingyenes számítógépes képzést tart a Szent László Általános Iskolában. A következő foglalkozás időpontja: április 13. (dná)

XI. kerület Csocsóbajnokság
A XI. kerületi iskolák legsikeresebb játékosai mérik össze tudásukat szombaton az újbudai csocsóbajnokságon. A Budai Sportcentrumban megrendezett versenyt iskolai házibajnokságok előzték meg. (ka)

XII. kerület Társasház
Üzemeltetési és kezelési tanfolyam indul áprilisban a Hegyvidéken. A résztvevők jogi, kezelési, műszaki, pénzügyi és számviteli ismereteket szerezhetnek. (ka)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!