Hírek

2005.04.25. 20:32

Keresztül Magyarországon

BAMA

Zalaegerszeg EGERSZEG-KÁRTYA

Hamarosan kezdődik a nyári szezon, kinyitnak a strandok, a termálfürdők és a víziparkok. A zalaegerszegiek kedvezményes belépőt válthatnak a fent említett fürdőkbe, ha érvényes Egerszeg-kártyával rendelkeznek. (szpa)

Felsőszentiván RÓZSÁK

Büszkén viselheti a Rózsák falva elnevezést a község. A 3000, tavaly elültetett rózsatő kihajtott. Két év alatt a dűlőutak mentén 8500 akácfát, a település belterületén 500 nyírfát, 110 gömbjuhart, 50 hársot és 50 szilfát ültettek el. (szpa)

Kurd FAÜLTETÉS

Facsemetéket ültettek a kurdi általános iskolások a Gyulaj Rt. Hőgyészi Erdészetének területén. Az akcióban harminchat diák vett részt Pethő Györgyi tanár vezetésével. (szpa)

Szeged HITEL

Három és fél milliárd forint fejlesztési hitelt vesz fel a szegedi önkormányzat az Erste Banktól. Húsz évre, 47 millió forintos fedezettel, 3,5 százalékos induló kamattal. Ekkora kölcsönt még egy városvezetés sem vett igénybe. (szpa)

Debrecen ÁRVERÉS

Négymillió-négyszázezer forintért kelt el Markó András Pihenő pásztorlány című festménye a Villás Galéria és Aukciósház tizennyolcadik árverésén.
A százötvennyolc tételből ez kelt el a legnagyobb leütési áron. Összesen 31 millió forint jött össze. (szpa)


Nyírbogdány TESTVÉRVÁROS

Hétfőn írták alá Nyírbogdányban a település és az ukrajnai Nagydobrony közötti testvértelepülési megállapodást. (szpa)

Keszthely CIVILEK

A város számos lakónegyedében működnek közvetlen környezetükért munkálkodó civil szervezetek. Hasonló közösség létrehozására indult kezdeményezés a belvárosban, a kereskedők és vendéglátók körében is. (szpa)

Békéscsaba DIÁKCSERE

Öt éve írták alá az együttműködési szerződést Békés megye és
a franciaországi Deux-Sevre megye képviselői. A Leonardo-program keretében Békés megyéből hetven diák vett részt 3-4 hetes szakmai gyakorlaton Deux-Sevrében. Hamarosan a falusi vendéglátás területén dolgozó szakemberek utaznak a francia partnermegyébe. (j)

Vizsoly ÜNNEP

Vizsolyban ünnepeltek a hét végén a magyar reformátusok az első teljes magyar nyelvű biblia kiadásának évfordulóján. A Vizsolyi Bibliának köszönhető, hogy ma magyarul beszélünk. (szpa)

Szombathely ÚTBURKOLAT

Jelentősen elkoptak, néhány helyen alig látszanak az útburkolati jelek. Idén 15 millió forint áll a Szombathelyi Városgazdálkodási Kft. rendelkezésére a sávhatárok, irányjelzések megerősítésére. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!