Hírek

2005.04.22. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG
A rendőrség és a MÁV közös akcióban egy hónapon keresztül ellenőrzi az ország negyven előzetesen kiválasztott vasúti átjáróját. A MÁV évente 500–800 millió forintot költ a sorompók fejlesztésére. Az erőfeszítés ellenére nem hogy csökkent volna, még nőtt is a balesetek száma. (c)

Eger PIHENTETÉS
Az MH Könynyű Gyalogszázadát az afganisztáni fővárosban az egri felderítők alkotják, akiknek megkezdődött a pihentetése. A kontingens 18 tagja tölt 7-10 napot családja körében, majd indulnak vissza, hogy folytassák hathónapos küldetésüket. Az egriek szolgálata augusztusban jár le, őket szolnokiak váltják. (ss)

Kékes SÍPÁLYÁK
Nem tervezi a felvonók újraindítását a kékestetői sípályákat üzemeltető Mátra Centrum Kft. azt követően, hogy hat centiméteres hó hullott az ország legmagasabb pontján. A cég munkatársai a mátrakeresztesi kárelhárításnál dolgoznak, ezért nem tudják elvégezni a liftek újraindításához szükséges munkálatokat. (szla)

Szuha ÁRADÁS
Tövestől kitépett fatörzsek szegélyezték még csütörtökön is a patak menti utat a Nógrád megyei Szuhán. A felhőszakadás nyomán a víz nem csak fákat szakított ki a helyükről, hanem a hidakat is elsodorta. (szla)

Sopron EU-ALAPOK
Az EU-alapok magyarországi menedzselésével foglalkozó szervezetek szakértői tanácskoznak csütörtökön és pénteken Sopronban. A cél, hogy segítse a szakmai párbeszédet az operatív programok irányító hatóságai és a közreműködő szervezetek között. (szla)

Pécs HELIKOPTER-BALESET
Továbbra sem lehet tudni, miért zuhant le március 31-én a pécsi Kürt utcába egy mentőhelikopter. Eddig csak azt állapították meg, hogy a pilóta nem volt ittas. A gép roncsait Lengyelországban vizsgálják. (bb)

Somogysárdi KULTÚRHÁZ
Tizenötmillió forintos uniós támogatásnak köszönhetően kezdi el a somogysárdi önkormányzat a művelődési ház rendbetételét. A felújítás és az átépítés csaknem 25 millió forintba kerül. (szla)

Tatabánya TÁMOGATÁS
A napokban postázzák a 2005. évi egységes területalapú támogatás (SAPS) és a kiegészítő támogatások (Top-up) igényléséhez szükséges kérelemcsomagokat, melyeket május 11-ig kell postára adni. (szla)

Kecskemét MALOM-TELEK
A megyei főügyészség közigazgatási pert kezdeményez a Malom Központ telekhatár-rendezésének törvényességéről. A földhivatal telekhatárra vonatkozó határozatát óvják meg. (szla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!