Hírek

2005.04.26. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Diósd Módosítás
A Helyi Építési Szabályzatnak a sportpálya területét érintő előírásokat módosította a képviselő-testület. A döntés értelmében ha ezen a területen áruház építésére kerül sor, úgy annak részeként benzinkút is létesülhet. Önállóan azonban nem hozható létre benzintöltő állomás. (vs)

ÉRD Ifjúsági Klub
Ifjúsági Klub kezdi meg működését a városban a Topoly utca 2. szám alatt, ahol teljesen felújított helyiség várja a fiatalokat. (vcs)

Törökbálint Felügyelet
A képviselő-testület úgy határozott, hogy százmillió forint bruttó összeg feletti beruházások esetében folyamatos felügyeletre van szükség. Ennek megfelelően a szakbizottságoknak meg kell kapniuk minden független mérnöki, lebonyolítói jelentést, igazolást, illetve koordinációs értekezleti jegyzőkönyvet. A szakbizottság havonta kapjon gyorsjelentést a beruházások helyzetéről, a testületet pedig negyedévente tájékoztassák. (vs)

Herceghalom e-közigazgatás
Informatikai és közigazgatási szakemberekből álló konzultatív testület alakult Herceghalmon. A szervezet azt a célt tűzte ki, hogy ajánlások kidolgozásával segítse a térség önkormányzatait az e-közigazgatás kialakításában, illetve az intelligens régió megteremtésében. (vs)

Göd Ülés
A város képviselő-testülete április 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartja következő ülését. Napirendi pontok között többek között a 2004. évi zárszámadás is szerepel. (vs)

Kocsér Társastánc
A Faluházban rendezték a kőrösi Arany János és a kocséri Gábor Áron Általános Iskola diákjainak társastánc versenyét. A győztes páros indulhatott a Budapesten a hét végén megrendezett Hobbi Táncversenyen. A kocséri megméretésen kiválasztott hét páros képviseli a két települést április 30-án a Művészeti Iskolák Első Társastánc Versenyén. (vs)


Vác Pénzügyi bizottság
A legutóbbi ülésen a bizottság tagjai tájékozódtak a kórházi rekonstrukció helyzetéről és az intézmény pályázati lehetőségeiről. E mellett a lakóépületek felújításának és korszerűsítésének önkormányzati támogatását is megvitatták. Javaslataikat ezen a héten a képviselők is tárgyalják. (vs)

Zebegény Ösztöndíj
A Szőnyi István Képzőművészeti Szabadiskola a 2005. július 10–23. és július 24.–augusztus 6. közötti rajz, festő, tűzzománc, szobrász, kerámia szakokra ösztöndíjpályázatot írt ki. A nyertesek közül tizenöten tandíjmentességet, öten költségmentességet kapnak. A pályázat beküldési határideje: 2005. április 30. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!