Hírek

2005.04.06. 00:00

Miért kell többet fizetni?

Kettőszázharmincezer forint. Fejenként ennyivel kerül többe a bekerülési költségnél ötszáz törökbálinti ingatlantulajdonosnak az ivóvíz és a csatorna bekötése.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Hívás nélkül gyűltek össze a telektulajdonosok a törökbálinti Anna-hegyen, valamennyien a többletköltséget kifogásolták
[/caption]Paprikás a hangulat az Anna-hegyen. Kedd délelőtt a Reggelt a helyszínre érkezéskor 20–25 telektulajdonos fogadta. Nem értik, miért kell többet fizetniük annál, amennyiért a kivitelező elvállalta a megépítést. Ezért gyűltek össze, és ezért jelent meg a helyszínen egy önkormányzati képviselő, Sándor Péter is. A pluszpénzt a beruházásra létrehozott Törökbálint–Annahegyi Beruházó Víziközmű Társulat (TAB) veti ki tagjaira, az érintettekre. A terv megvalósítását bruttó 397 millióért nyerte el a Pest Megyei Víz- és Csatornázási Építő Kft. Az önkormányzat 212 millió forint célzott állami támogatást kapott Keller László szocialista képviselőnek köszönhetően. Ezt 25 millió forinttal egészítette ki. Tehát 160 millió forintot kell beszedni a tulajdonosoktól.

Ha ezt elosztjuk a tulajdonosok között, telkenként 325 ezer forintot kapunk. A TAB viszont 553 ezer forintot kér. Vagyis 112 millióval többet, mint amennyibe a beruházás kerül. Albert Gábor elnök a társulat működési és előkészítési költségeivel és a felvett hitel kamataival indokolta a pluszpénzt. Megjegyezzük, a TAB évente 15 ezer forintot szed be működési hozzájárulás címén. Albert a helyi lap márciusi számában kérte a tulajdonosokat, tartalékoljanak, mert a bekötés költségei a hozzájáruláson felül is őket terheli. Ez további 60 ezer forintot jelent. Egy kedd esti fórumon már arról tájékoztatta a lakókat, a bekötés mégis benne van a hozzájárulásukban. Az elnök a csatornázási szerződésbe nem engedett betekintést Sándor Péter helyi képviselőnek.

A rendőrök már tudták, mi készül

Sándor Péterrel délelőtt tíz órakor találkoztunk. Negyed tízkor a helyi rendőrkapitányságról keresték, igaz-e, hogy engedély nélküli demonstrációt szervez az Anna-hegyen. A képviselő elmondta, célja nem a beruházás meghiúsítása, hanem a hozzájárulás reális értékének kiharcolása.

a csatorna bekötése. Zsidai Péter A rendőrök már tudták, mi készül Sándor Péterrel délelőtt tíz órakor találkoztunk. Negyed tízkor a helyi rendőrkapitányságról keresték, igaz-e, hogy engedély nélküli demonstrációt szervez az Anna-hegyen. A képviselő elmondta, célja nem a beruházás meghiúsítása, hanem a hozzájárulás reális értékének kiharcolása. Hívás nélkül gyűltek össze a telektulajdonosok a törökbálinti Anna-hegyen, valamennyien a többletköltséget kifogásolták -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!