Hírek

2005.04.13. 00:00

Ősszel nyílik a szexpláza

Szexpláza nyílik októberben a fővárosban. A hírre több cég is felkereste az ötletgazdát, így már három lehetséges helyszíne van a központnak. Úgy tudjuk, egyik a Lurdy Ház.

Nagy E. D.–Izing A.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Valószínűleg itt alakítják ki a vigalmi negyedet. A térképen látható, hogy templom, iskola nincs a közelben.
[/caption]Vermes János, a szexpláza projektmenedzsere nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni értesülésünket. Állítása szerint nem azért, mert a bevásárlóközpont a lehetséges helyszínek egyike, hanem azért, mert egy-két napon belül úgyis döntenek arról, hol legyen a pláza. Azt azonban elárulta, nem építkeznének, meglévő épületek tulajdonosaival tárgyalnak a hasznosításról. A Lurdy Iroda Kft.-nél szintén nem akarták sem megcáfolni, sem megerősíteni információnkat.

A központ úgy nézne ki, mint egy utca, csak a vásárlók nem a körútról tévednének be a szexboltokba, hanem egy helyen találnák meg azokat. A plázában helyet kapnának a prostituáltak is, ám csak felajánlhatnák magukat, az alkalmi légyottot már nem ott végezhetnék. Éppen ezért a központnak nem kell megfelelnie a törvényi előírásoknak. Ennek ellenére Vermes  mégis úgy fogalmazott: ha nem is kell türelmi zónában lennie az épületnek, a helyszín kiválasztásánál erre természetesen  ügyelnek.

A szexpláza ügyében belügyminisztériumi állásfoglalást kértünk – mondta Vermes. Hozzátette: a tárca válaszlevelében kifejtette, hogy törvényi akadályát nem látja a központ létrehozásának. Az önkormányzatokkal nem egyeztetnek külön a plázáról, de ha eldöntik annak helyét, az illetékes helyhatóságtól működési engedélyt kérnek.

Fidesz: Budapest ne legyen Európa Bangkokja!

Kupper András fővárosi Fidesz-frakcióvezető tegnap sajtóközleményben tiltakozott a beruházás ellen. Ebben azt kérdezi, hogy valóban Budapest legyen-e Európa Bangkokja. A Fidesz szerint a IX. kerület lakóinak véleményét mindenképpen ki kell kérni. A politikus szerint egy kulturális központ szomszédságában nincs helye annak, hogy gátlástalan vállalkozók erotikus szolgáltatások melegágyává tegyék a környéket.

Nagy E. D.–Izing A. Fidesz: Budapest ne legyen Európa Bangkokja! Kupper András fővárosi Fidesz-frakcióvezető tegnap sajtóközleményben tiltakozott a beruházás ellen. Ebben azt kérdezi, hogy valóban Budapest legyen-e Európa Bangkokja. A Fidesz szerint a IX. kerület lakóinak véleményét mindenképpen ki kell kérni. A politikus szerint egy kulturális központ szomszédságában nincs helye annak, hogy gátlástalan vállalkozók erotikus szolgáltatások melegágyává tegyék a környéket. Valószínűleg itt alakítják ki a vigalmi negyedet. A térképen látható, hogy templom, iskola nincs a közelben. -->

Címkék#Vélemény
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!