Hírek

2005.04.06. 07:04

Titkos végrendelet

Kedden továbbra is százezrek álltak sorban a vatikáni Szent Péter-székesegyházhoz vezető sugárúton, hogy bejuthassanak II. János Pál ravatalához.

Toronyi A.

Az olasz polgári védelem tábori sátrakat és mozgatható illemhelyeket állított fel, ingyenes ásványvizet osztogat a többórás várakozást is vállaló embereknek. Vatikáni bejelentés szerint még nem született döntés arról, mikor kezdi meg munkáját az új pápát megválasztó bíborosi testület. Időközben viszont elterjedt, hogy mégis létezett II. János Pál hagyatékában egy négyoldalas, lengyel nyelvű feljegyzés. Elképzelhető, hogy tartalmát szerdán ismertetik a főpapok előtt. Addig azt sem tudni, hogy az elhunyt pápa melyik bíborost nevezte meg utódjaként 2003 októberében; nevét állítólag senkivel nem közölte. Egyébként a pápaság történetében először a bíborosi konklávé résztvevői nem lesznek bezárva a Sixtus-kápolnába, a Vatikán egész területén mozoghatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!