Hírek

2005.05.04. 06:50

Klose nem kérte a büntetőt

Ez ám az igazi hír, amikor a postás harapja meg a kutyát… A Werder Bremen csatára addig győzködte a játékvezetőt, míg vissza nem vonta a csapata javára ítélt büntetőt.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A sokat vitatott jelenet: Miroslav Klose és a kapus, a bielefeldi Hain találkozása. „Miro” azonnal jelezte a játékvezetőnek: ezért nem jár neki büntető.
[/caption]Egymást érik a különös, s tegyük hozzá sportszerű döntések a Bundesligában. Korábban a stadion óriási videokivetítőjére felpillantva változtatta meg saját ítéletét az egyik neves játékvezető, a mostani bajnoki fordulóban pedig a brémaiak válogatott csatára, a 26 esztendős Miroslav Klose „ítélt” önmaga és csapata ellen azzal, hogy rádumálta a bírót, vonja vissza a Werder számára megítélt büntetőt.

A Bielefeld elleni találkozó a 28. percben még null-nullra állt, amikor a bielefeldi Hain kapus és a hazaiak támadója, Klose büntetőterületen belüli ütközésekor a csatár a földre huppant, s Herbert Fandel bíró azonnal a 11-es pontra mutatott. A vendégek automatikusan tiltakoztak, a sípos ember rutinszerűen az oldalvonalnál dolgozó asszisztens kollegájára tekintett, aki fejét ingatva titkos jelzést adott: szerinte nem volt tizenegyes. – Ettől még nem változtattam volna meg döntésemet, ám amikor a sértett Klose azokkal a szavakkal kelt fel a földről, hogy „Bíró úr, vonja vissza, nem volt semmi...”, akkor megmásítottam ítéletemet. Huszonöt éve bíráskodom, de ilyet még nem tapasztaltam. Kalapot emelek Klose előtt! Példakép lehet minden sportoló számára!

A Bajnokok Ligája szereplésért még mindig harcban álló Werder világbajnokságra készülő játékosa a meccs második félidejében immár „tiszta” góllal kapott elégtételt ritka sportszerűségéért: ő állította be a brémaiak 3-0-ás sikerét hozó végeredményt.

– Ami a meccs eleji esetet illeti, úgy éreztem, ezt kellett tennem. Épp elég vitás szituációban kell döntenie a bírónak olyankor, mikor senki sem tudja, mi az igazság. Most én láttam, éreztem. Kétségtelen, hogy az ütközéskor Hain eltalált, de előbb a labdát érintette. Ha a 90. percben, döntetlennél történik, akkor is ezt mondtam volna…

A Bundesliga legbecsületesebb játékosa

A Cottbus magyar légiósa, Löw Zsolt elmondta, Németországban minden lap foglalkozott Klose történetével. – Pozitívan értékelték, kalapot emeltek előtte – mondta a hátvéd. – Az edzője sem kérte rajta számon a büntetőt, holott egy góllal megkárosította a csapatot, még ő is elismerte a tettét. Egyébként ő a Bundesliga legőszintébb, legbecsületesebb játékosa. Megkockáztatom, a 90. percben egygólos hátrányban is így viselkedett volna.

Miroslav Klose

Született: 1978. június 9.

Bundesliga: 149 mérkőzés/ 59 gól Klubok: Kaiserslautern (1999–2004), Werder Bremen (2004–től) Válogatottság/ gól: 46/20, vb-ezüst (2002)

Árvay Sándor A Bundesliga legbecsületesebb játékosa A Cottbus magyar légiósa, Löw Zsolt elmondta, Németországban minden lap foglalkozott Klose történetével. – Pozitívan értékelték, kalapot emeltek előtte – mondta a hátvéd. – Az edzője sem kérte rajta számon a büntetőt, holott egy góllal megkárosította a csapatot, még ő is elismerte a tettét. Egyébként ő a Bundesliga legőszintébb, legbecsületesebb játékosa. Megkockáztatom, a 90. percben egygólos hátrányban is így viselkedett volna. Miroslav Klose Született: 1978. június 9.

Bundesliga: 149 mérkőzés/ 59 gól Klubok: Kaiserslautern (1999–2004), Werder Bremen (2004–től) Válogatottság/ gól: 46/20, vb-ezüst (2002) A sokat vitatott jelenet: Miroslav Klose és a kapus, a bielefeldi Hain találkozása. „Miro” azonnal jelezte a játékvezetőnek: ezért nem jár neki büntető. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!