Hírek

2005.07.27. 06:32

Aranylabdás kapitány a kispadon

A hétvégi Magyar Nagydíj felvezetéseként ma este a Puskás Ferenc Stadionban (20.15) a Magyar All-Star válogatottal mérkőzik meg a Forma 1–es nagyságok futballcsapata.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Baumgartner, Lisztes, Placido Domingo és az F–1-es futballcsapat főnöke, Mario di Natale, Schumacher mezével
[/caption]Igazi sztárparádéra számíthatnak azok, akik ma este negyed kilenckor kilátogatnak a Puskás Ferenc Stadionba a MAI Casco Futball Grand Prix-re. A jótékonysági mérkőzésen, melynek teljes bevételén három alapítvány osztozik, pályára lép a Forma–1-es pilóták válogatottja, amely már negyedszázada szórakoztatja a rajongókat a versenypályákon kívül is. A csapat olyannyira komolyan veszi a futballt és önmagát, hogy tavaly például az 1994-ben világbajnokságot nyerő brazil gárdával is ösz-szemérte erejét, mi több, 5–5-ös döntetlent ért el a világverő csapat ellen. Akik jegyet váltanak, azok biztosan láthatják labdát kergetni Michael Schumachert – aki nemcsak kapitánya, hanem lelke, motorja is a csapatnak –, Fernando Alonsót, Giancarlo Fisichellát, Jarno Trullit vagy éppen egy régi nagy kedvencet, Ricardo Patresét.

Természetesen a szurkolók által összeállított Magyar All-Star válogatott sem akart tudásban és hírnévben elmaradni a pilóták mögött. És nem is fog! Mindjárt a kispadon egy igazi világklasszis, az egyetlen magyar aranylabdás futballista, Albert Flórián ül majd. Flóri kapitány törheti a fejét a kezdő tizenegyen, de az biztos, hogy mindenképpen győzni akar. Ha másért nem, hát azért, mert abban a stadionban (akkor még Népstadion) ülhet le a kispadra, ahol számtalanszor megmutatta, hogy nem véletlenül kapta a Császár titulust, és persze az Aranylabda sem hullott csak úgy magától az ölébe. Ebben számíthat a kortársára, a hatvanas évek másik zsenijére, Varga Zoltánra, aki szintén nem szeret vesztes csapatban játszani. Annak idején szurkolók ezrei csak a „vargazoli” trükkjei miatt mentek ki az Üllői útra, bízhatunk benne, a mai fiataloknak is tartogat valamit, amire örökké emlékeznek majd. A kapuban Csank János rutinját Szuper Levente frissessége egészíti ki. A mezőnyben művészi megoldásokat várhatunk. Hajós András, Bakács Tibor „Settenkedő” és Gál Csaba „Boogie” húzhatja el a pilóták nótáját, Nacsa Olivér, Eperjes Károly és Pindroch Csaba pedig építheti az akciókat.

Milyen lehet egy gála zenészek nélkül? Biztos nem olyan, mint az, ahol stoplist húz az Omega énekese, Kóbor János. A pálya felszántására készül Farkasházy Tivadar és a roppant elszánt Gundel Takács Gábor is. A gála konferansziéja rendszeresen sportol, és alig várja, hogy bejelenthesse pályára lépését. Nála jobban talán csak ifjabb Albert Flórián várja ezt  a pillanatot, ugyanis életében először játszhat édesapja irányításával.

Huszonegyen a Magyar All-Starban

A ma esti keret: Csank János, Szuper Levente, Lékó Péter, ifj. Albert Flórián, Bakács Tibor „Settenkedő”, Gál Csaba „Boogie”, Eperjes Károly, Farkasházy Tivadar, Gundel Takács Gábor, Hajós András, Illés Béla, Kóbor János, Lisztes Krisztián, Goran Kopunovics, Zoran Kuntics, Mészöly Géza, Nacsa Olivér, Perez Carlos, Rudolf Péter, Pindroch Csaba és Varga Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!