Hírek

2005.07.07. 00:00

Lipcsei: további másfél év

A ferencvárosi kérdőjelek közül tegnap egyre választ kaphattunk, Lipcsei Péter aláírta a szerződést. Szűcs, Huszti, Rósa, Sowunmi viszont még nem döntött.

Lázár Lajos

Az Üllői úton percenként változik a helyzet. Várják az MLSZ döntését – a szövetség elnöksége ma ülésezik Zánkán – a klublicenc ügyében, tegnap délig kellett leadni az MTZ Ripo Minszk elleni UEFA-kupa-mérkőzésre a játékosnévsort, és zajlik a tárgyalás a lejárt szerződésű labdarúgókkal. A zöld-fehér szurkolók számára megnyugtató hír született tegnap, a csapatkapitány, Lipcsei Péter 2006. december 31-ig meghosszabbította szerződését. Nem adott még választ a csapat válogatottjai közül Szűcs Lajos, Huszti Szabolcs, Rósa Dénes és Thomas Suwonmi. A bizonytalanság miatt őket nem is nevezte a klub az UEFA-kupa első fordulójára. A keretben új arcok is találhatók. A ferencvárosi nevelésű védő Tímár Krisztián az elmúlt évet Nyíregyházán töltötte, most visszatért az Üllúi útra, és kétéves szerződést kötött. Két évre szerződött a Fradiba a Pécsről érkező középpályás Erős Gábor, valamint a volt újpesti hátvéd, Grósz Róbert is.
Megfordult a ferencvárosi székházban a napokban az Újpest válogatott középpályása Simek Péter, és a Vasas játékosa Schultz Levente is. Simek szerdára ígérte, hogy választ ad az Újpestnek, de már kedden este közölte, hogy nem írja alá a szerződést a lila-fehérekhez. Nem vezetett eredményre a zöld-fehérekkel való tárgyalása, és klubtársa, Farkas Balázs társaságában tegnap a Fehérvár FC vezetőivel – Szieben Lászlóval, valamint Gaál Lászlóval – találkozott. Ma már mindketten ott lesznek leendő csapatuk edzésén, és a napokban eldőlhet a szerződés is. Az egykori fradista, Schultz Levente nem döntött még véglegesen. A Vasasnál lejárt a szerződése, és nem valószínű, hogy a Fáy utcában marad. Külföldi ajánlatra vár, és ha az nem jön össze, akkor szívesen játszana a Ferencvárosban.
 Már csak az aláírás hiányzott Jovánczai Zoltán szerződéséről az MTK-nál, hiszen szóban megállapodott a klub vezetése, és a Kaposvárról érkezett labdarúgó. Jovánczai az utolsó pillanatban meggondolta magát, és visszatért a Rákóczi csapatához. „Az MTK vezetői változtattak a korábbi szóbeli megállapodáson, és a módosítást nem fogadtam el
– nyilatkozta Jovánczai Zoltán – Úgy gondoltam, hogy az lesz a legjobb, ha visszamegyek Kaposvárra.” A kaposváriak elégedettek lehetnek, hiszen egyik legjobbjuk, Jovánczai marad, és nem megy el a gólerős Oláh Lóránt sem, akivel két évre szóló szerződést írtak alá. A gólkirályi címre sokáig esélyes csatárt hívta az Újpest meg a Ferencváros is, de csak a beszélégetésig jutottak el. Oláh meghallgatta az ajánlatokat, majd azt mondta, nem annyira vonzók, hogy megérné elhagynia a Rákóczit. Új szerzeménye is van már a Kaposvárnak, a Nyíregyházáról érkező hátvéd Pintér Attila három évre kötelezte el magát a Rákóczihoz. Prukner László vezetőedző két szerb játékost is tesztelt, de teljeítményük nem nyerte el tetszését. A héten három utánpótlás korú vajdasági is ott lesz a kaposváriak edzésein, majd dönt a vezetés, hogy kötnek-e szerződést velük vagy nem.
Az újonc Tatabánya is igazolt már két olyan játékost, akik meghatározó emberek lehetnek a csapatban. Aláírt a Rimaszombatról érkező ötszörös szlovák válogatott védő, Németh Krisztián, és a REAC-utánpótlás-válogatott védekező középpályása, Vati Zoltán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!