Hírek

2005.08.27. 06:18

Pénzforgató: az OTP Privát Bank és a Reggel tanácsadó sorozata

BAMA

A Monetáris Tanács hétfői ülésén az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, 50 bázisponttal csökkentette az irányadó kamatszintet a csökkenő inflációs nyomásra hivatkozva. Emellett a jegybank elnöke és a pénzügyminiszter bejelentette, hogy az eddigi év végi célok helyett középtávú célt követ a jegybank, ami 2007–2009-ig 3% lesz +/–1%-os toleranciasáv mellett. A hír hatására és a továbbra is erős kereslet miatt tovább csökkentek az állampapírhozamok a hét folyamán, ami különösen a portfóliónkban is szereplő OTP Maxima árfolyamának kedvezett. Ugyanakkor a vártnál nagyobb kamatcsökkentés miatt az euró két forinttal tudott erősödni.

A részvénypiacon az elmúlt hetekben volatilis kereskedés a jellemző. A múlt hetet a BUX 4,21%-os emelkedéssel fejezte be. Az emelkedés elsősorban a Magyar Telekomnak köszönhető, amely hosszú idő után először tudott 1000 forint fölé emelkedni. Az emelkedés egyik fő oka az volt, hogy a Merrill Lynch tartásról vételre minősítette a papírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!