Hírek

2005.09.20. 00:00

Kirabolták Karcsika anyját Isztambulban

A Ferihegyi repülőtérről mentő vitte tegnap reggel kórházba az Isztambulból hazatérő Bogosné Pap Edinát (28). A szegedi asszony még pénteken repült a török világvárosba, hogy ismét megpróbáljon találkozni kisfiával, Mehmet Karcsikával (8).

Sz. L.

Szombaton volt ugyanis a török bíróság által számára megítélt láthatási nap. A török bíróság négy hete a hágai egyezményre való tekintettel az édesanyának ítélte a kisfiút, mivel korábban a szegedi bíróság már jogerős ítéletében ugyanezt mondta ki. Miután az apa fellebbezett, a gyereket nem adták ki az anyának. Bogosné Pap Edina két hete egyszer már sikertelenül próbált találkozni Karcsikával. Az asszony a hét végén ismét Isztambulba utazott. - Az anya csakúgy, mint két hete, ezúttal sem láthatta gyermekét. A török hatóságok ismét jegyzőkönyvben rögzítették az apa törvénysértését. Edina kint maradt Törökországban, mivel az apa által külön indított elhelyezési per holnap kezdődött volna. Szombaton délután a tolmáccsal Isztambulban sétáltak, amikor egy férfi odaugrott hozzájuk, és letépte Edina táskáját a válláról. Dulakodtak, a rabló lelökte őt egy aluljáró lépcsőjén, majd elszaladt a táskával. Megütötte a sarokcsontját és a sípcsontját, előbbi el is tört. A török rendőrség eljárást indított a rablás miatt, és egy ottani kórházban ideiglenesen begipszelték az anya lábát. Budapesten végleges gipszrögzítést kapott, valószínűleg kedden már hazaszállítható Szegedre. Azt csak a későbbi vizsgálat dönti majd el, hogy szükség van-e műtétre vagy sem – mondta lapunknak Földes-Szabó László, az asszony utaztatását segítő Egymásért Egy-Másért Alapítvány elnöke.

A magyar csempészek beismerték tettüket

A csempészeket már elítélték. Karcsikát a török–magyar állampolgárságú apja, Tüysüz Mehmet tavaly júliusban egy magyar gyermek hamis útlevelével lopta ki az országból. Az ügy miatt múlt héten Szegeden első fokon már elítélték embercsempészet miatt a hat magyar résztvevőt. Felfüggesztett börtönt, illetve pénzbüntetést kaptak. Köztük voltak azok a dunaújvárosi szülők is, akik fiának útlevelével vitték el Karcsikát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!