Hírek

2005.10.14. 00:00

Megalakult a polgármesteri kerekasztal

Megannyi elvetélt kísérlet után tegnap végre megszületett a Budapesti Polgármesterek Kerekasztala. A Duna Palotában tartott ünnepélyes alakuló ülésre huszonhárom kerületi vezető, valamint Demszky Gábor főpolgármester volt hivatalos.

V. M.

Hoffmann Attila rákoscsabai polgármester korelnökként tartott nyitóbeszéde után Lamperth Mónika belügy- és Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter egyaránt a sikeres Budapesthez szükséges együttműködés fontosságát hangsúlyozta. A napirendek tárgyalása előtt azonban a sajtónak el kellett hagynia a termet. Negyedóra feszült várakozás után Demszky Gábor nyitott ki az ajtón, és számolt be az első közös ülés eredményeiről. – Aláírtunk egy nyilatkozatot, miszerint a kerületek is támogatják, hogy 2010-ben Budapest legyen Európa Kulturális Fővárosa. Továbbá mindannyian egyetértettünk abban, hogy a téli hónapokban szüneteltetjük a kilakoltatásokat. Valamint eljuttatunk a közszolgáltatókhoz egy kérelmet, hogy hó végétől áprilisig senkit se kössenek le a közüzemi hálózatokról – mondta a főpolgármester.

Az említett nyilatkozatot azonban nem minden polgármester írta alá. Nem szerepel rajta Derce Tamás szignója, ami nem meglepő, hiszen Újpest vezetője hagyományosan nincs jóban a fővárossal. – Most láttam először a papírt, így pedig én nem írok alá semmit. Ez is jelzi, hogy a főpolgármester minek tekint bennünket. A kerekasztal ötlete nem új, már párszor megpróbálták összehozni. Ha konkrét haszna is lesz az üléseknek, akkor természetesen én is látogatni fogom – mondta lapunknak Derce Tamás.

Nem mindenki jött el a régen várt találkozóra

A Kerekasztal alakuló ülésére nem minden meghívott jött el. Egyéb elfoglaltságai miatt nem jelent meg Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere. Csécsei Béla VIII. kerületi vezető sem akart találkozni kollégáival. Gegesy Ferenc is más programot illesztett csütörtöki napirendjébe, így Ferencvárost senki nem képviselte polgármesteri szinten. A két főszervező – Horváth Csaba és Molnár Gyula – azonban így is sikeresnek ítélte az eseményt.

Gegesy Ferenc is más programot illesztett csütörtöki napirendjébe, így Ferencvárost senki nem képviselte polgármesteri szinten. A két főszervező – Horváth Csaba és Molnár Gyula – azonban így is sikeresnek ítélte az eseményt. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!