Hírek

2005.12.01. 00:00

A győzelem stratégiája a Fehér Ház olvasatában

Beszédek sorozatával igyekszik híveket nyerni az amerikai elnök iraki politikájához. George Bush az annapolisi tengerészeti akadémián tegnap „világos győzelmi stratégia” szükségességét hangoztatta.

Cs. E.

Beszédek sorozatával igyekszik híveket nyerni az amerikai elnök iraki politikájához. George Bush az annapolisi tengerészeti akadémián tegnap „világos győzelmi stratégia” szükségességét hangoztatta. Beszéde elhangzása előtt néhány órával a Fehér Ház nyilvánosságra is hozta, hogy rövid-, közép- és hosszú távon mit tart szükségesnek a végső győzelemhez. A politikai, biztonsági és gazdasági célok között a 38 oldalas dokumentum a terroristák térdre kényszerítését, az ellenállás semlegesítését, az iraki gazdaság erősítését és a nemzetközi támogatás növelését fogalmazza meg kiemelt feladatként. „Küldetésünk célja a háborús győzelem. Csapataink akkor térnek haza, amikor teljesítették küldetésüket” – hangoztatja a kiadvány, hozzátéve, hogy nincsenek biztos dátumok. Bush legutóbbi beszédéből nyilvánvaló, hogy az amerikai erők fokozatosan az irakiaknak akarják átadni a felkelők elleni harcot. Katonai parancsnokai tanácsát fogja követni – mondta az elnök –, s tőlük teszi függővé, milyen mértékben csökkentik az Irakban állomásozó csapatok létszámát.
Az országban jelenleg 160 ezer amerikai katona állomásozik a nyári 138 ezerrel szemben, hogy biztosítsák a feltételeket a december 15-i választások lebonyolításához.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!