Hírek

2006.01.24. 00:00

Brit kémek a moszkvai Sasfészekben

F. K.

Az orosz állami televízió vasárnap hírszerzési forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy brit ügynökök akcióját leplezte le az orosz titkosszolgálat. Az állítólagos kémek egy kÕnek álcázott tárgyba rejtett rádió adóvevÕ készüléket helyeztek el egy moszkvai utcán. A moszkvai brit nagykövetség négy munkatársa ezen keresztül tartott kapcsolatot egy korábban beszervezett orosz állampolgárral. „Az orosz állampolgárt késÕbb Õrizetbe vették” – hangzott el a mÛsorban, amelyben rejtett kamerás felvételeket is bemutattak az „álkövetet” megközelítÕ személyekrÕl. A híradás szerint brit ügynökök a kÕbe rejtett adóvevÕn keresztül kapott adatokat  zsebszámítógépekre mentették.
A brit külügyminisztérium tagadta az orosz televízió értesüléseit, és visszautasított minden olyan állítást, amely szerint a brit kormányzat „nem a megfelelÕ módon” viselkedik az oroszországi nem kormányzati szervekkel való érintkezésben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!