Hírek

2006.01.31. 10:55

Cenzúrával vádolja a Bush-kormányt a klímakutató

A NASA klímakutatásaiban érdekelt kutató, James Hansen azzal vádolja az amerikai kormányt, hogy cenzúrázza az éghajlati viszonyokról készült NASA-jelentéseket.

szla

James Hansen a Goddard Űrtudományok Intézetének az igazgatója, mely elsősorban NASA-megrendeléseknek tesz eleget. Az amerikai kormányt a kutató egy tavalyi konferencián kritizálta, San Franciscóban. Akkori előadásában arra hívta fel a kormányzat figyelmét is, hogy a környzetetszennyezésnek határt kell szabni minél hamarabb. Kritikát fogalmazott meg arról, hogy a kormány csak lassítani kívánja a folyamatot, kezelni viszont nem.

[caption id="" align="aligncenter" width="320"] 2005 bővelkedett természeti csapásokban
[/caption]

A konferenciát követően a NASA-vezetés megpróbálta elérni, hogy Hansen doktor fejezze be a negatív kritikákat. A kutató a New York Timesban adott hangot ezzel kapcsolatos véleményének: "Feletteseim még mindig azt hiszik, hogy az információk visszatartása a feladataik közé tartozik, de én ennek nem teszek elget soha". Hansen azt is állítja, hogy minden nyilvános szereplés előtt, az általa készített munkákat, az egyszerű sajtónyilatkozatokat is megpróbálják cenzúrázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!