Hírek

2006.01.24. 00:00

Egymillió eurós csalással gyanúsítják a politikust

Lukács János, Kolozsvár

A román Korrupcióellenes Ügyészségen hallgatták ki tegnap George Copos kormányfÕhelyettest. Copost – a nemzeti lottótársaság vezérigazgatójával és az Ana Electronic cégcsoport egyik részvényesével együtt – hivatali visszaéléssel és adócsalással gyanúsítják, ügyészségi források szerint ugyanis több mint egymillió eurós kárt okoztak az államnak. Az ügyészek szerint a nemzeti lottótársaság versenytárgyalás nélkül mintegy 600 milliárd lejért vásárolt az Ana Electronic cégcsoporttól fogadóirodákká alakítandó helyiségeket, holott az ingatlanok java része nem is alkalmas erre a célra.
A tegnapi, mintegy 45 perces meghallgatásra a kormányfÕhelyettes ügyvéd nélkül ment el, állítása szerint ugyanis nincs szüksége különösebb védelemre, mert ártatlan. Szerinte az egész botrányt a sajtó szándékosan, az Õ lejáratására találta ki.
Az ügyészségrÕl való távozáskor csupán annyit nyilatkozott az épület elÕtt várakozó újságíróknak, hogy a hét végéig szeretné megoldani az egész ügyet. Copos, aki 2004-ig vezette az Ana Electronic cégcsoportot, kijelentette: vállalkozása eleget tett a román állammal szembeni valamennyi kötelezettségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!